Подкрепа за младежите от Дневен център „Светове“
DMS SVETOVE

Подкрепа за младежите от Дневен център „Светове“

Сподели

Заедно събрахме 178 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
26 0 0 100 лв. 52 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Хората с увреждания трябва да бъдат свободни и равни с всички останали – свободни да правят своя избор и равни в предоставените възможности да го осъществяват.

Нашата мисия е да подобряваме качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомагаме личностната им реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост.

За нас е важно хората с интелектуални затруднения да са приети от обществото, да имат условия и среда да се развиват и изявяват със своите интереси и способности, да имат приятели, правата им да са спазени и да получават необходимата подкрепа.

Дневен център „Светове“ е проект на фондация „Светът на Мария“, в който от м. юли 2013 г. 34 млади хора с интелектуални затруднения се обучават в придобиване на ежедневни и трудови умения с цел повишаване на качеството на техния живот и лична независимост.

Целта на Дневния център е да осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда и ежедневни занимания за лица с интелектуални затруднения, насочени към подобряване на тяхното качество на живот и изграждане на умения и нагласи, способстващи тяхната социална интеграция.

Програмите, насочени към повишаване на независимостта на хората с интелектуални затруднения са ключови за Фондацията. За съжаление, голяма част от тях не могат да се придвижват самостоятелно в града и се нуждаят от постоянната асистенция на техните близки, което силно затруднява социалното им включване и бъдещо развитие. 




 

letter Потребителите на Дневен център „Светове“ имат съществен напредък в развитието на различни социални, битови и трудови умения.