Шанс за невидимите супер-майки!
DMS MAMA

Шанс за невидимите супер-майки!

Сподели

Заедно събрахме 544 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
127 116 15 50 лв. 60 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Нашата мисия е да градим женското движение в България чрез мобилизиране на ресурси и да създадем ново виждане за филантропията като инструмент за позитивна социална промяна.

Нашата визия е за свят без насилие, дискриминация и неравенства, в който всяко момиче или жена има условия да разгърне своя потенциал в най-пълна степен, разполага с равни възможности, с достъп до образование и качествени услуги, и има възможност да прави информирани избори относно своя личен и професионален живот и своето собствено тяло.

Знаете ли, че в България има 360 000 самотни майки, от които на прага на бедността са цели 72%, а близо 80% са принудени да се грижат за децата си напълно сами?

Те са единствен източник на доходи в семейството, а отсъствието на заетост или практикуването на нископлатени трудови дейности са основна предпоставка за попадането на децата в състояние на детска бедност.

Затова за нас „самотните майки” са „супер-майки“ и вместо да бъдат съжалявани е важно тези жени да бъдат подкрепяни всячески. Тези супер-майки имат нужда не от подаяния и еднократна помощ, а от устойчива подкрепа за тяхното бъдеще и това на децата им.

Ние инвестираме в професионалното развитие на жени, които отглеждат децата си сами, като им осигуряваме стипендии за избран от тях курс за придобиване или повишаване на професионалната квалификация. Освен това им осигуряваме психологическа подкрепа, грижа за техните деца, в периода на провеждане на курса, и помощ при намирането на работа.

 

letter Да отглеждаш детето си самостоятелно не е провал, а проява на воля и силен дух, защото грижата и възпитанието на едно дете е изключителна отговорност!