Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна

Начало на кампанията: 13.03.2019
Цел: 2 500 лв.
Остават: 2 458 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay
19 8 0 0 лв. 7 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Децата от големите градове често не знаят откъде идва храната в магазина. Не знаят къде растат доматът, картофът, краставицата. Обществото ни като цяло е загубило връзката със земята, така характерна за българския народ в исторически план. Плодовете и зеленчуците от супермаркета много често „нямат вкус“, защото се отглеждат в изкуствени условия и се третират с изкуствени препарати.

Вече трета година ние от Фондация „Ботаника Лайф“ работим за изграждане на пермакултурна ферма в с. Надарево. Ползваме само растителни торове, които сами си произвеждаме от билки – невен, бял равнец, черен оман. Посрещаме деца на всякаква възраст, както и семейства, които с радост се включват в градинската работа.

През 2018 г. проведохме две безплатни обучения с общо 30 младежи на тема „Устойчиво земеделие – основни принципи и методи за отглеждане на екологично чиста храна“. Участваха ученици от две професионални гимназии по земеделие и едно помощно училище за деца със специални нужди. Всяко обучение е с продължителност една седмица. Тази година ще продължим да провеждаме тези обучения, като ще увеличим техния брой.

Обученията отново ще са отворени за ученици от гимназиален курс, като тази година приоритетно ще бъдат включени деца от рискови групи – от социално слаби семейства, с увреждания и в риск от отпадане от образователната система. Децата се извозват до базата в с. Надарево със специализиран транспорт.

letter Нашата дейност е отворена за деца и младежи от цяла България. Подкрепете ни от любов към децата, земята и природата!