Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна

Начало на кампанията: 13.03.2019

Ние от Фондация Ботаника Лайф сме си поставили за цел да запознаем възможно най-много млади хора с принципите на устойчивото и природосъобразно земеделие. Вярваме, че грижата за здравето на земята, е първата стъпка в грижата за здравето на хората.

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна
50 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BOTANIKA

За кампанията

През последните две години организирахме обучителни курсове и учебни практики на тема „устойчиво земеделие“ – как да отглеждаме екологично чисти плодове и зеленчуци.

В тях взеха участие както младежи от професионални гимназии, така и деца от центрове за специална образователна подкрепа.

За реализиране на дейността си сме създали учебни градини на територията на базата ни в село Надарево, област Търговище.

В тези градини учим младежите на принципите на устойчивото земеделие, сред които: как да използваме едни растения за защита на други, да използваме компост за подхранване, как да приготвяме чай от билки за растителна защита, как да се грижим за околната среда и микро климата в градината.

Градините ни са отворени за посещения на деца от цяла България, както и за всички които имат желание да се запознаят с дейността ни.

Освен ученици, при нас идват и деца от детски градини и занимални. Колкото по-рано едно дете се докосне до природата и усети магията ѝ, толкова по-естествено то ще израстне в хармония с нея.

През 2019 година, 170 дечица посетиха градините на Ботаника Лайф. Учиха за земата, за семената, за водата и слънцето и разбира се, играха много. И точно защото знаем, че децата учат най-добре докато играят, искаме да създадем още по-подходящи условия за тях.

letter Търсим вашата подкрепа за изграждането на „детски кът“ в нашите градини, който да стане любимо място за най-малките ни посетители!

Защо търсим подкрепа?

За да изградим пространство с повдигнати лехи, удобни за малчуганите, трасе със занимателни и динамични игри, зелени скривалища и местенца за съзерцаване на насекоми, птички и други малки представители на местната фауна.

В това пространство децата ще могат не само да създадат собствени зеленчукови градинки, но и да поиграят на воля докато вдишват природата с пълни гърди.

За създаването на детския кът са ни необходими средства, с които да закупим материали (дървесина, боя, въжета, крепежни елементи) и оборудване (градински инструменти за деца).

Нека заедно да запалим интереса към природата и чистата храна у всяко дете!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!