Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна

Начало на кампанията: 13.03.2019

Фондация "Ботаника Лайф" подкрепя предприемачеството, творчеството и иновациите сред младите хора. Фондацията реализира дейности в областта на екологията, земеделието, градинарството и пермакултурата.

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна
40 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BOTANIKA

За кампанията

Децата от големите градове често не знаят откъде идва храната в магазина. Не знаят къде растат доматът, картофът, краставицата. Обществото ни като цяло е загубило връзката със земята, така характерна за българския народ в исторически план. Плодовете и зеленчуците от супермаркета много често „нямат вкус“, защото се отглеждат в изкуствени условия и се третират с изкуствени препарати.

Вече трета година ние от Фондация „Ботаника Лайф“ работим за изграждане на пермакултурна ферма в с. Надарево. Ползваме само растителни торове, които сами си произвеждаме от билки – невен, бял равнец, черен оман. Посрещаме деца на всякаква възраст, както и семейства, които с радост се включват в градинската работа.

През 2018 г. проведохме две безплатни обучения с общо 30 младежи на тема „Устойчиво земеделие – основни принципи и методи за отглеждане на екологично чиста храна“. Участваха ученици от две професионални гимназии по земеделие и едно помощно училище за деца със специални нужди. Всяко обучение е с продължителност една седмица. Тази година ще продължим да провеждаме тези обучения, като ще увеличим техния брой.

Обученията отново ще са отворени за ученици от гимназиален курс, като тази година приоритетно ще бъдат включени деца от рискови групи – от социално слаби семейства, с увреждания и в риск от отпадане от образователната система. Децата се извозват до базата в с. Надарево със специализиран транспорт.

letter Нашата дейност е отворена за деца и младежи от цяла България. Подкрепете ни от любов към децата, земята и природата!

За какво търсим Вашата финансова подкрепа?

За провеждането на обученията ни трябват средства за материали, консумативи за поливна и земеделска техника, инструменти, семена и посадъчен материал и за храна на участниците.

От есента на 2019 г. ще предложим безплатно настаняване на участниците в легловата база на фондацията, за което също ще са ни необходими средства за покриване на разходите. Разходите за едно обучение със средно 15 участници са около 500 лв.

Нашата дейност е отворена за деца и младежи от цяла България. Помогнете ни да научим децата как се отглеждат плодове и зеленчуци без изкуствени торове, химикали и пестициди. Помогнете ни да върнем истинския вкус на храната обратно на трапезата на всяко семейство. Подкрепете ни от любов към децата, земята и природата!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!