17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна – DMS BOTANIKA

Кампанията е стартирала на: 13.03.2019
Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна – DMS BOTANIKA
 • Необходима сума: 2 500 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 7 лв.
 • Събрани през ОББ: 0 лв.
 • Изпратени SMS: 19 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 5 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BOTANIKA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BOTANIKA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

Фондация „Ботаника Лайф“ подкрепя предприемачеството, творчеството и иновациите сред младите хора. Фондацията реализира дейности в областта на екологията, земеделието, градинарството и пермакултурата.

Децата от големите градове често не знаят откъде идва храната в магазина. Не знаят къде растат доматът, картофът, краставицата. Обществото ни като цяло е загубило връзката със земята, така характерна за българския народ в исторически план. Плодовете и зеленчуците от супермаркета много често „нямат вкус“, защото се отглеждат в изкуствени условия и се третират с изкуствени препарати.

Вече трета година ние от Фондация „Ботаника Лайф“ работим за изграждане на пермакултурна ферма в с. Надарево. Ползваме само растителни торове, които сами си произвеждаме от билки – невен, бял равнец, черен оман. Посрещаме деца на всякаква възраст, както и семейства, които с радост се включват в градинската работа.

logo botanika

През 2018 г. проведохме две безплатни обучения с общо 30 младежи на тема „Устойчиво земеделие – основни принципи и методи за отглеждане на екологично чиста храна“. Участваха ученици от две професионални гимназии по земеделие и едно помощно училище за деца със специални нужди. Всяко обучение е с продължителност една седмица. Тази година ще продължим да провеждаме тези обучения, като ще увеличим техния брой.

Обученията отново ще са отворени за ученици от гимназиален курс, като тази година приоритетно ще бъдат включени деца от рискови групи – от социално слаби семейства, с увреждания и в риск от отпадане от образователната система. Децата се извозват до базата в с. Надарево със специализиран транспорт.

За какво търсим Вашата финансова подкрепа?

За провеждането на обученията ни трябват средства за материали, консумативи за поливна и земеделска техника, инструменти, семена и посадъчен материал и за храна на участниците. От есента на 2019 г. ще предложим безплатно настаняване на участниците в легловата база на фондацията, за което също ще са ни необходими средства за покриване на разходите. Разходите за едно обучение със средно 15 участници са около 500 лв.

Нашата дейност е отворена за деца и младежи от цяла България. Помогнете ни да научим децата как се отглеждат плодове и зеленчуци без изкуствени торове, химикали и пестициди. Помогнете ни да върнем истинския вкус на храната обратно на трапезата на всяко семейство. Подкрепете ни от любов към децата, земята и природата!

Нашата дейност е отворена за деца и младежи от цяла България. Подкрепете ни от любов към децата, земята и природата!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата. 
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

 

Уеб адрес: www.botanicalife.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BOTANIKA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BOTANIKA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)