От любов към децата, земята и природата!
DMS BOTANIKA

От любов към децата, земята и природата!

Сподели

Заедно събрахме 94 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
31 18 0 0 лв. 27 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

През последните две години организирахме обучителни курсове и учебни практики на тема „устойчиво земеделие“ – как да отглеждаме екологично чисти плодове и зеленчуци.

В тях взеха участие както младежи от професионални гимназии, така и деца от центрове за специална образователна подкрепа.

За реализиране на дейността си сме създали учебни градини на територията на базата ни в село Надарево, област Търговище.

В тези градини учим младежите на принципите на устойчивото земеделие, сред които: как да използваме едни растения за защита на други, да използваме компост за подхранване, как да приготвяме чай от билки за растителна защита, как да се грижим за околната среда и микро климата в градината.

Градините ни са отворени за посещения на деца от цяла България, както и за всички които имат желание да се запознаят с дейността ни.

Освен ученици, при нас идват и деца от детски градини и занимални. Колкото по-рано едно дете се докосне до природата и усети магията ѝ, толкова по-естествено то ще израстне в хармония с нея.

През 2019 година, 170 дечица посетиха градините на Ботаника Лайф. Учиха за земата, за семената, за водата и слънцето и разбира се, играха много. И точно защото знаем, че децата учат най-добре докато играят, искаме да създадем още по-подходящи условия за тях.

letter Търсим вашата подкрепа за изграждането на „детски кът“ в нашите градини, който да стане любимо място за най-малките ни посетители!