От любов към децата, земята и природата!

Начало на кампанията: 13.03.2019

Ние от Фондация Ботаника Лайф сме си поставили за цел да запознаем възможно най-много млади хора с принципите на устойчивото и природосъобразно земеделие. Вярваме, че грижата за здравето на земята, е първата стъпка в грижата за здравето на хората.

От любов към децата, земята и природата!
92 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BOTANIKA

За кампанията

През последните две години организирахме обучителни курсове и учебни практики на тема „устойчиво земеделие“ – как да отглеждаме екологично чисти плодове и зеленчуци.

В тях взеха участие както младежи от професионални гимназии, така и деца от центрове за специална образователна подкрепа.

За реализиране на дейността си сме създали учебни градини на територията на базата ни в село Надарево, област Търговище.

В тези градини учим младежите на принципите на устойчивото земеделие, сред които: как да използваме едни растения за защита на други, да използваме компост за подхранване, как да приготвяме чай от билки за растителна защита, как да се грижим за околната среда и микро климата в градината.

Градините ни са отворени за посещения на деца от цяла България, както и за всички които имат желание да се запознаят с дейността ни.

Освен ученици, при нас идват и деца от детски градини и занимални. Колкото по-рано едно дете се докосне до природата и усети магията ѝ, толкова по-естествено то ще израстне в хармония с нея.

През 2019 година, 170 дечица посетиха градините на Ботаника Лайф. Учиха за земата, за семената, за водата и слънцето и разбира се, играха много. И точно защото знаем, че децата учат най-добре докато играят, искаме да създадем още по-подходящи условия за тях.

letter Търсим вашата подкрепа за изграждането на „детски кът“ в нашите градини, който да стане любимо място за най-малките ни посетители!

Защо търсим подкрепа?

За да изградим пространство с повдигнати лехи, удобни за малчуганите, трасе със занимателни и динамични игри, зелени скривалища и местенца за съзерцаване на насекоми, птички и други малки представители на местната фауна.

В това пространство децата ще могат не само да създадат собствени зеленчукови градинки, но и да поиграят на воля докато вдишват природата с пълни гърди.

За създаването на детския кът са ни необходими средства, с които да закупим материали (дървесина, боя, въжета, крепежни елементи) и оборудване (градински инструменти за деца).

Нека заедно да запалим интереса към природата и чистата храна у всяко дете!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!