Образование на световно ниво за абсолютно всяко дете в България!

Начало на кампанията: 13.03.2019

Организация “Образование без раници” има мисия да подобри качеството на образованието в България, стъпвайки на утвърдени практики и новите технологии. Основният ни проект е локализацията на най-голямата образователна платформа в света - Кан Академия (bg.khanacademy.org) - безплатна за всички, навсякъде. С нея даваме на абсолютно всички български деца същия шанс да успеят, както връстниците им по света.

Образование на световно ниво за абсолютно всяко дете в България!
594 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS KHAN

За кампанията

Сред дейностите на “Образование без раници” са още обучения за учители и събития за родители и деца за работа с Кан Академия и други утвърдени безплатни дигитални инструменти, за развитие на специфични меки умения като “нагласа за развитие” и критическо мислене, за иновативни обучителни практики от цял свят.

44% от българските деца са функционално неграмотни по математика; 39% по четене. Българският ученик е изостанал с 1,5 години в сравнение с ученик от ОИСР и успехът му е в силна зависимост от социално-икономическото му положение. 45 000 български учители ще се пенсионират в следващите 10 години.

С Кан Академия можем да решим значителна част от тези проблеми. Това е първият и най-голям сайт за общо образование в света, който освен това от самото му създаване 2006 г. има мисията да дава равен шанс и напълно безплатно образование на всяко дете, навсякъде по света. Ние отговаряме за българската версия. 

letter Кан Академия се ползва от 70 млн. потребители по света. Има над 10 000 видео урока и 100 000 упражнения по всички общообразователни предмети!

Какво правим

Сайтът дава възможност на всеки да учи със своето темпо, в и извън училище, с или без учител. Обяснява дори сложен материал така, че всеки да го разбере. Дава на учениците постоянна обратна връзка за напредъка им и постоянно предлага с какво да продължат.

През виртуални класове учителят задава самостоятелна работа, следи кой как се справя и дава индивидуална помощ. Родителите – също. Изследвания по света доказват, че Кан Академията повишава успеха в училище и мотивацията за учене.

На българската версия вече има над 3000 видео урока и десетки хиляди упражнения и статии по математика, химия, биология, здраве и медицина, астрономия, програмиране.

В момента работим над физиката, а с ваша помощ ще развием разделите по музика и история!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!