17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

Образование на световно ниво за абсолютно всяко дете в България – с Кан Академия (DMS KHAN)

Кампанията е стартирала на: 13.03.2019
Образование на световно ниво за абсолютно всяко дете в България – с Кан Академия (DMS KHAN)
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 500 лв.
 • Събрани през ОББ: 0 лв.
 • Изпратени SMS: 18 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 4 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 1 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS KHAN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS KHAN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Организация “Образование без раници” има мисия да подобри качеството на образованието в България, стъпвайки на утвърдени практики и новите технологии. Основният ни проект е локализацията на най-голямата образователна платформа в света – Кан Академия (bg.khanacademy.org) – безплатна за всички, навсякъде. С нея даваме на абсолютно всички български деца същия шанс да успеят, както връстниците им по света.

Сред дейностите на “Образование без раници” са още обучения за учители и събития за родители и деца за работа с Кан Академия и други утвърдени безплатни дигитални инструменти, за развитие на специфични меки умения като “нагласа за развитие” и критическо мислене, за иновативни обучителни практики от цял свят.

44% от българските деца са функционално неграмотни по математика; 39% по четене. Българският ученик е изостанал с 1,5 години в сравнение с ученик от ОИСР и успехът му е в силна зависимост от социално-икономическото му положение. 45 000 български учители ще се пенсионират в следващите 10 години.

С Кан Академия можем да решим значителна част от тези проблеми. Това е първият и най-голям сайт за общо образование в света, който освен това от самото му създаване 2006 г. има мисията да дава равен шанс и напълно безплатно образование на всяко дете, навсякъде по света. Ние отговаряме за българската версия. 

Кан Академия се ползва от 70 млн. потребители по света. Има над 10 000 видео урока и 100 000 упражнения по всички общообразователни предмети и др. Дава възможност на всеки да учи със своето темпо, в и извън училище, с или без учител. Обяснява дори сложен материал така, че всеки да го разбере. Дава на учениците постоянна обратна връзка за напредъка им и постоянно предлага с какво да продължат. През виртуални класове учителят задава самостоятелна работа, следи кой как се справя и дава индивидуална помощ. Родителите – също. Изследвания по света доказват, че Кан Академията повишава успеха в училище и мотивацията за учене.

На българската версия вече има над 3000 видео урока и десетки хиляди упражнения и статии по математика, химия, биология, здраве и медицина, астрономия, програмиране. В момента работим над физиката, а с ваша помощ ще развием разделите по музика и история!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

 

Уеб адрес: obr.education/?fbclid=IwAR078EuLHVLf3tJJ5_NEIzy3Q1nFP2C1JwuJxfQ8hpvgPndzuRbe7AZspDg

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS KHAN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS KHAN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)