Ученически кът за позитивно междучасие в училище

Начало на кампанията: 13.03.2019

Мечтаете ли и вие за междучасия в училище, изпълнени с вълнение, групови игри и детски смях вместо скука, агресия, обиди и сълзи? Чудите ли се и вие какво ли би било децата ни всеки ден да (пре)откриват парченца от най-доброто в себе си, своите силни страни на характера, и то в любимо за тях време и в така благоприятен етап на развитие отвътре?

Ученически кът за позитивно междучасие в училище
345 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS HARAKTER

За кампанията

Представяте ли си и вие приятелствата между съученици и връзките между ученици и учители, създадени на по обща игра в коридора на училището?

Ако е така, то вече разбирате за какво се борим начални учители и ментори за характер в Начално училище “Яне Сандански” – град Разлог!

НУ “Яне Сандански” – град Разлог е първото училище в България, което внедрява позитивното образование и образованието за развитие на характера като иновативни подходи съгласно Програмата за иновации в средното образование на МОН.

Две от посоките, в които работим, е да организираме ежедневната дейност в училището като позитивна и да създадем учебна среда, подпомагаща учениците да развиват 7 силни страни на характера с 30 поведения по тях, които предсказват постигането на позитивни резултати в училище и в живота.

С подкрепата на Обществения борд на TELUS International в България, Характер.бг и Фондация ПОдЛЕЗНО, училището създаде етос за характер по стените в класните стаи, коридорите и двора, представящ “по детски” силни страни на характера като упоритостта и благодарността и поведения като да приключваме това, което сме започнали, и да признаваме направеното от другите за нас.

letter Сега мечтаем да създадем свой ученически кът за характер в училището, в който учители и ментори да въвличаме учениците в забавни и смислени дейности и игри в междучасието, създаващи ежедневно поводи за развитие на характера, позитивни взаимоотношения и оптимална почивка между часовете.

Целта

С това вярваме, че ще превърнем така любимото за учениците време от зона на негативни емоции и поведения в зона на позитивни такива.

За тази цел имаме нужда от 1,800 лева, с които да създадем и оборудваме кътчето с масички, табуретки и шкаф и закупим нужните материали, консумативи и игри за ползване от 130-те ученици през тази учебна година.

Помогнете ни да съберем нужните средства и реализираме тази кауза! А като иновативно училище в страната, ние обещаваме да разгласим добрата практика сред други училища в България, така че да има много позитивни междучасия за повече ученици от 1 до 4 клас в училище.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!