17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

Подкрепа за родители, преживели загубата на бебе – DMS MERI

Кампанията е стартирала на: 12.03.2019
Подкрепа за родители, преживели загубата на бебе – DMS MERI
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 90 лв.
 • Събрани през ОББ: 5 лв.
 • Изпратени SMS: 70 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 4 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MERI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MERI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

Фондация „Макове за Мери“ е създадена през 2012 година в подкрепа на родители, преживяващи перинатална загуба (загуба на бебе преди, по време на или скоро след раждането).

От тогава екипът на Фондацията постигна промяна в Закона за гражданската регистрация, позволяваща родителите на мъртвородените бебета да погребат или кремират децата си, както и по съдебен път отмяна на допълнителната разпоредба в Медицинския стандарт по акушерство и гинекология, определяща твърде високи критерии за жизнеспособност на недоносените бебета. От 2013 год. към Фондацията има група за емоционална подкрепа на родители, преживели загуба на бебе. През 2018 год. обучихме персонала на три големи столични АГ-болници/отделения за работа с родители, преживяващи загуба на бебе. Фондацията работи и за превенция на перинаталната загуба.

През 2018 год. с финансовата подкрепа на Lidl по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“, фондацията издаде Наръчник за медицински специалисти за работа с родители, преживяващи загуба на бебе, и проведе обучения на персонала в три от големите столични АГ-болници/отделения.

Поради запитвания от страна на лекари акушерки от други части на страната, бихме желали да продължим тази дейност, като проведем обучения в основните градове с големи медицински болници, както и обучения в София, достъпни за всички желаещи. Поради изчерпване на тиража на Наръчника, както и на книгата „Сестра ми Мая от небето“ (илюстрирана детска книга за другите деца в семейства, преживели загуба), и големия интерес към тях, предвиждаме допечатка.

За 2019 год. планираме изготвянето и отпечатването на малка книжка – наръчник, която да се разпространява в родилните отделения и да предоставя на родителите най-необходимата юридическа и психологическа информация, от която се нуждаят непосредствено след загубата.

Планираме провеждането на проучване и изготвянето на доклад за качеството на болничните грижи, предоставени на родителите на мъртвородени деца, въз основа на който да можем да отправим предложения към институциите за подобряване на тези грижи. 
Дейността на фондацията се поддържа основно с дарения. Ние вярваме, че въпреки относително малката целева група (около 600 семейства в България годишно), усилията ни са важни, за да облекчим болката им в един от най-травматичните моменти от техния живот.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Уеб адрес: poppies-for-mary.org/?fbclid=IwAR1-7pWvVDNOjqWqeRCbaBz85k6oS6P-G0iIYMvWhwkRetyjq5TmJquPaXE

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MERI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MERI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)