17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS DETETO – Виж детето!

Кампанията е стартирала на: 12.03.2019
DMS DETETO – Виж детето!
 • Необходима сума: 5 200 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 70 лв.
 • Събрани през ОББ: 50 лв.
 • Изпратени SMS: 30 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DETETO Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DETETO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

Всяко дете има основно право и нужда от стабилна и любяща връзка и с двамата си родители. Затова при раздяла в семейството, детето трябва да продължи пълноценния си контакт и с майката, и с бащата.

В много случаи на родителска раздяла у нас обаче, този интерес на детето е нарушен, а предприеманите от институциите мерки за защита на възможността му да общува и с двамата си родители, са неефективни. Случаите, в които единият родител възпрепятства контактите на децата с другия, водят до сериозна психологическа травма за детето с тежки дългосрочни последици – ниска самооценка и самоомраза, депресия, нарушения в развитието. 

С кампанията „Виж детето!“ Български хелзинкски комитет иска да насочи погледите към този проблем и да привлече вниманието на институциите върху мерките, които биха помогнали децата да поддържат връзка и с двамата си родители, когато те са в процес на раздяла или са вече разделени.

Ние имаме за цел да инициираме събиране на официални данни за честотата на тези случаи; – да има анализ на действащата правна рамка и предлагане на законодателни и административни промени за оптимизирането й; – да популяризираме проблема чрез поредица материали, включително детска книжка, видеа с истории на засегнати семейства, интервюта със специалисти; – медийни и публични събития, кръгла маса с участието на засегнати родители и представители на ангажирани институции.

С вашата подкрепа ще поставим децата на фокус!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DETETO Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DETETO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)