Виж детето!

Начало на кампанията: 12.03.2019

Всяко дете има основно право и нужда от стабилна и любяща връзка и с двамата си родители. Затова при раздяла в семейството, детето трябва да продължи пълноценния си контакт и с майката, и с бащата.

Виж детето!
153 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS DETETO

За кампанията

В много случаи на родителска раздяла у нас обаче, този интерес на детето е нарушен, а предприеманите от институциите мерки за защита на възможността му да общува и с двамата си родители, са неефективни.

Случаите, в които единият родител възпрепятства контактите на децата с другия, водят до сериозна психологическа травма за детето с тежки дългосрочни последици – ниска самооценка и самоомраза, депресия, нарушения в развитието. 

letter С вашата подкрепа ще поставим децата на фокус!

Целта

С кампанията „Виж детето!“ Български хелзинкски комитет иска да насочи погледите към този проблем и да привлече вниманието на институциите върху мерките, които биха помогнали децата да поддържат връзка и с двамата си родители, когато те са в процес на раздяла или са вече разделени.

Ние имаме за цел да инициираме събиране на официални данни за честотата на тези случаи; – да има анализ на действащата правна рамка и предлагане на законодателни и административни промени за оптимизирането й; – да популяризираме проблема чрез поредица материали, включително детска книжка, видеа с истории на засегнати семейства, интервюта със специалисти; – медийни и публични събития, кръгла маса с участието на засегнати родители и представители на ангажирани институции.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!