17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS MOGA – Да превърнем раждането в позитивно преживяване!

Кампанията е стартирала на: 12.03.2019
DMS MOGA – Да превърнем раждането в позитивно преживяване!
 • Необходима сума: 3 600 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 40 лв.
 • Събрани през ОББ: 75 лв.
 • Изпратени SMS: 33 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 2 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 2 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MOGA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MOGA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

Сдружение Естествено е част от Мрежа за съвременна родилна грижа, сформирана през януари 2017 година като неформално обединение от неправителствени организации и индивидуални активисти, ангажирани с каузи в сферата на майчиното здравеопазване.

Ние вярваме, че качествена промяна в системата за родилни грижи може да бъде постигната само със съвместните усилия и взаимно разбиране на ангажираните специалисти и жените. Обединява ни идеята да създадем една по-благоприятна и информирана среда, в която – съобразявайки препоръките, базирани на доказателства и най-добрия интерес на майките и бебетата – да се реформират наложените родилни практики.

В началото на тази година Мрежа за съвременна родилна грижа, чийто член е Сдружение Естествено, стартира кампания за популяризиране на препоръките на Световната здравна организация за неусложнено раждане – https://bit.ly/2FZk5UD. Кампанията тече под мотото „Да превърнем раждането в позитивно преживяване“, а зад нея стоят група организации и активисти, чиято дългосрочна цел е препоръките да залегнат и в родилните практики у нас.

България сред европейските държави с най-лоши показатели при смъртността на бебета преди, по време или малко след раждането. В същото време броят на ражданията с цезарово сечение нараства и се очаква през 2019 да достигне 50%, а жените, споделящи негативни преживявания по време на нормално раждане, не намаляват. Това са ярки индикатори за дефицити в грижата за бременните и раждащи жени, а пътят за преодоляването им отдавна е начертан от по-развитите в майчиното здравеопазване системи, както и от стандартите и препоръките на международните организации.

С доброволните усилия на нашите членове, ние преведохме най-новите препоръки на СЗО и създадохме визии и текстове, които да илюстрират и обясняват основните послания, засягащи отношението към раждащата жена.

Целта на настоящия призив е да съберем 3600лв. Това е минималният бюджет, който ни е необходим за надграждане на уеб-страницата на Мрежата, както и за превод, заснемане, обработка и разпространение на информационни материали.

Да превърнем раждането в позитивно преживяване!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Уеб адрес: www.estestveno.com

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MOGA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MOGA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)