Палиативни грижи за българските деца
DMS IDA

Палиативни грижи за българските деца

Сподели

Заедно събрахме 427 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
104 44 7 100 лв. 100 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Фондация за детски палиативни грижи „Ида“ е общност от хора, които искат децата с нелечими заболявания да изживеят отреденото им време с възможно най-малко страдания и с най-много възможна радост.

Целта ни е с помощта на съмишленици да изградим работеща система и детски хоспис за палиативни грижи за деца от всички възрасти, независимо къде се намират – в здравно заведение или в дома си, без значение от диагнозата и очакваната продължителност на живота.

Обединяват ни вижданията, че всеки човек има право да изживее отреденото си време достойно и пълноценно.

Вярваме, че страданието трябва да бъде облекчавано, защото е важно не просто колко, а как живеем. Искаме да подтикнем обществото да се осмели да заговори за детското страдание, защото именно мълчанието ни пречи да осигурим на децата и техните семейства това, от което наистина се нуждаят.

letter НЗОК финансира палиативни грижи САМО за възрастни и САМО за онкоболни в рамките на 20 дни в последните 6 месеца от живота. За деца никъде не се говори...