Запази усмивката на Зара

Начало на кампанията: 07.03.2019

От раждането си до днес тя преминава през много изпитания и след огромните усилия на докторите и семейството ѝ, днес тя опитва първите си крачки! Всичко това става възможно със силната подкрепа от много дарители.

Запази усмивката на Зара
102 008 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS ZARA

Историята на Зара

Зара е родена в 33 гестационна седмица. Петнадесет дни след раждането развива екстремна вътрешна хидроцефалия и е оперирана за поставяне на ликвородренираща клапна система. Месец по-късно започват усложнения и серия операции за ревизии на шънта, а след 4 години се налага цялостна подмяна на системата. До навършване на 6 години Велизара претърпява общо 10 оперативни интервенции.

През 2013 год. на детето е поставена и диагноза „Амавроза” – очните нерви са здрави, но е прекъсната връзката при подаване на информация. Диагностицирана е и с детска церебрална парализа.

На детето се провежда редовна рехабилитация, проведена е терапия със стволови клетки препоръка на наблюдаващия невролог.

През 2020 год. Зара претърпява и ортопедична интервенция – поставяне на ботокс в областта на таза и корекция на дясното стъпало. Следва операция на тазобедрените стави, реконструкция на двете ходила и отпускане на коляното, бедрото и глезена и усилена рехабилитация след всички процедури.

През 2022 год. на Зара е извършена операция за изправяне на гръбнака с поставяне на импланти в Турция на стойност 47 400 евро. След операцията раната започва да се отваря и инфектира, което налага ново хоспитализиране по спешност и повторна операция.

letter Към ноември 2023 год. Зара провежда усилена рехабилитация в център Roza Akademi, Турция - по 104 часа месечно физиотерапия, ерготерапия, хранителна терапия. Терапиите трябва да продължат поне още 8 месеца без прекъсване, защото Зара започва да прави първите си крачки - с помощ, но осъзнато!

Целта

През 2024 год. вероятно ще се наложи и нова ортопедична операция. Цената за 1 месец рехабилитация е 3 430 евро.

Към 9.11.2023 год. в дарителската сметка на Зара има 5000 лв.

За 8 месеца терапия са необходими още около 50 000 лв.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!