Запази усмивката на Зара

Начало на кампанията: 07.03.2019

Велизара е родена в 33 г. седмица. Петнадесет дни след раждането развива екстремна вътрешна хидроцефалия и е оперирана за поставяне на ликвородренираща клапна система. Месец по-късно започват усложнения и серия операции за ревизии на шънта, а след 4 години се налага цялостна подмяна на системата. До навършване на 6 години Велизара претърпява общо 10 оперативни интервенции.

Запази усмивката на Зара
29 576 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ZARA

Историята на Зара

През 2013 год. на детето е поставена и диагноза „Амавроза” – очните нерви са здрави, но е прекъсната връзката при подаване на информация. Диагностицирана е и с детска церебрална парализа.

На детето се провежда редовна рехабилитация, но родителите искат да подобрят състоянието й и чрез лечение със стволови клетки в Турция. Стойността на 3 процедури е 88 000 лв.

Наблюдаващият невролог д-р Христова изразява становище, че детето е подходящо за провеждане на терапия със стволови клетки.


През 2020 год. на Зара предстои ортопедична интервенция – поставяне на ботокс в областта на таза и корекция на дясното стъпало. Стойността й е 9500 EUR и средствата за нея са набрани. Интервенцията беше предвидена за началото на април, но беше отложена заради епидемията от коронавирус. Очаква се нова дата.

След нея се предвиждат поне 3 месеца интензивна рехабилитация. Стойността за 1 месец е 4320 евро, а заедно с престоя необходимата сума е 5320 евро на месец.

Предстои и преглед от офталмолог, след който ще се прецени възможността за операция. Към 13.05.2020 г. в дарителската сметка на Зара има 9600 евро и 2730 лв. Необходими са още 30 500 лв.


През юли 2020 год. Зара е преминала през щателно изследване за анализ на походката, което е потвърдило необходимостта от операция на тазобедрените стави, реконструкция на двете ходила и отпускане на коляното, бедрото и глезена.

Стойността на операцията е 11 000 евро. По препоръка на хирург-ортопеда, след операцията Зара трябва да проведе минимум 180 часа интензивна рехабилитация в център „Рибем”. Офертата за този курс рехабилитация е 10 800 евро. Ще са необходими и нови шини.

Средствата, необходими за операцията и рехабилитацията са налични и вече са преведени на болницата и терапевтичния център.

letter След година ще има втора операция за отстраняване на имплантите от тазобедрените стави и отново усилен курс рехабилитация. Стойността на операцията все още не е определена.

Целта

Към 9.9.2020 год. в дарителската сметка на Зара има 7 745 лв.

Необходими са още 13 855 лв. за втория курс рехабилитация догодина.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!