Запази усмивката на Зара

Начало на кампанията: 07.03.2019

Велизара е родена в 33 г. седмица. Петнадесет дни след раждането развива екстремна вътрешна хидроцефалия и е оперирана за поставяне на ликвородренираща клапна система. Месец по-късно започват усложнения и серия операции за ревизии на шънта, а след 4 години се налага цялостна подмяна на системата. До навършване на 6 години Велизара претърпява общо 10 оперативни интервенции.

Запази усмивката на Зара
image
15 091 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ZARA

Историята на Зара

През 2013 год. на детето е поставена и диагноза „Амавроза” – очните нерви са здрави, но е прекъсната връзката при подаване на информация. Диагностицирана е и с детска церебрална парализа.

На детето се провежда редовна рехабилитация, но родителите й искат да подобрят състоянието й и чрез лечение със стволови клетки в Турция. Стойността на 3 процедури е 88 000 лв.

Наблюдаващият невролог д-р Христова изразява становище, че детето е подходящо за провеждане на терапия със стволови клетки.

letter След приключване на лечението е препоръчително Зара да премине през интензивна рехабилитация. В център Рибем Турция стойността на едномесечна терапия е 2400 евро.

Целта

През юли 2019 на Зара е приложена последната от вливките на стволови клетки. Проведена й е и 12-дневна рехабилитация в център „Рибем” с много добър резултат. Изработени са дневни шини за стабилизация на ходилото.

През септември предстои да се направи ядрено-магнитен резонанс, който да покаже текущото състояние на мозъчните вентрикули. Ще се изследва и състоянието на катетъра, който свързва мозъчната клапна система с корема. От резултатите ще се прецени дали е необходима 14-а поред оперативна интервенция, този път за удължаване на катетъра.

През декември 2019 ще се проведе нов курс рехабилитация и консултации с невролог и офталмолог.

Към 12.08.2019 год. в дарителската сметка на Зара има 14 800 лв.

За лечението със стволови клетки и 9 месеца рехабилитация в център „Рибем” са необходими около 60 000 лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!