17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS ZARA – Велизара Богоева, 6 год.

Кампанията е стартирала на: 07.03.2019
DMS ZARA – Велизара Богоева, 6 год.
 • Необходима сума: 60 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 650 лв.
 • Събрани през ОББ: 629 лв.
 • Изпратени SMS: 8419 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 144 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 6 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 15 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 2 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ZARA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS ZARA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Велизара е родена в 33 г. седмица. Петнадесет дни след раждането развива екстремна вътрешна хидроцефалия и е оперирана за поставяне на ликвородренираща клапна система. Месец по-късно започват усложнения и серия операции за ревизии на шънта, а след 4 години се налага цялостна подмяна на системата. До навършване на 6 години Велизара претърпява общо 10 оперативни интервенции.

През 2013 год. на детето е поставена и диагноза „Амавроза” – очните нерви са здрави, но е прекъсната връзката при подаване на информация. Диагностицирана е и с детска церебрална парализа. На детето се провежда редовна рехабилитация, но родителите й искат да подобрят състоянието й и чрез лечение със стволови клетки в Турция. Стойността на 3 процедури е 88 000 лв.

Наблюдаващият невролог д-р Христова изразява становище, че детето е подходящо за провеждане на терапия със стволови клетки. След приключване на лечението е препоръчително Зара да премине през интензивна рехабилитация. В център Рибем Турция стойността на едномесечна терапия е 2400 евро.

За лечението със стволови клетки и 9 месеца рехабилитация в център „Рибем” са необходими около 60 000 лв. Към 17.05.2019 год. в дарителската сметка на Зара има 6 700 лв.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ZARA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS ZARA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)