Благоустрояване на парка към храм ,,Свети свети Кирил и Методий“
DMS BLATEC

Благоустрояване на парка към храм ,,Свети свети Кирил и Методий“

Църковно настоятелство село Блатец, общ.Сливен

Сподели

Заедно събрахме 7 699 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1226 186 46 561 лв. 5110 лв. 200 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Осветен е от първия Сливенски митрополит Серафим на 11.05. 1874(по писмени данни в храма). Първият свещеник, за който има данни, е свещеник Янаки Павлов Динков, родом от село Несторий, Егейска Македония (сега в Гърция). След дълги години военнопленически лагер по островите на Бяло море, той потърсил своята годеница в пределите на осводена България и я намира в село Блатец.

В момента положението на храма е сравнително добро след направени три ремонта в периода 2012-2014, със съдействието на дирекция ,,Вероизповедания“.

Към момента в селото живеят към 1000 души, главно православни християни, които на всеки празник идват да си запалят свещичка в храма. От 2014 година са събрани около 1500 лв. главно от дарения на жители на селото. През 2014 година в храма беше донесена от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий копие икона на Пресвета Богородица Керкирска.

letter Целта на дарителската кампания е събиране на средства за изографисване, подръжка и благоустрояване на парка към храма, както и закупуване на строителни материали и ремонт на сградата.