Дарете грижа на хора с редки болести!

Със сумата от 4800 лева, ще осигурим 120 домашни посещения от специалисти, за 10 човека с редки болести, страдащи от тежки увреждания.

Дарете грижа на хора с редки болести!
398 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS REDKI

За кампанията

Сдружение „Българска Хънтингтън Асоциация“ – ние сме млади хора, които вярват в доброто. Вярваме, че хората, които се нуждаят от помощ, трябва да я получат и тези, които не могат да се защитят сами, трябва да бъдат защитавани.

Някои от нас са физически засегнати от болестта на Хънтингтън, а други емоционално. Заедно създадохме общност за подкрепа и пространство на доверие, разбиране и грижа. Успяхме да изградим малък, но специализиран Център за хора с редки болести, където всички засегнати да получават безплатно последваща грижа и рехабилитация.

Осигуряваме на най-нуждаещите се, домашни грижи от екип от специалисти. Болестта може да е рядко, но грижата не трябва да бъде такава!Кампанията ни е свързана именно с набирането на средства за осигуряване на домашни грижи за хора с редки болести, които не могат да излизат от домовете си, поради тежестта на състоянието си.

Един на 2000 човека е засегнат от рядко заболяване, а се срещат повече от 6000 вида редки заболявания. Само за 5% от тях има лечение.
Хънтингтън, Реклинкхаузен, Акромегалия, Атаксия на Фридрайх, Муквисцидоза, Саркоидоза, Сирингомиелия – зад тези екзотични имена стоят истински хора със своите съдби. Нелечими, хронични, водещи до тежки увреждания.
Чувството за изолация се усеща още с израза „рядко срещана болест“. Това са хора на всякаква възраст, които се нуждаят от подкрепа и последваща грижа. Има хора, които не могат да излизат от вкъщи поради физическите си ограничения или недостъпността на средата. 

Рядката болест е ежедневие, тя не се лекува с едно хапче, не се оправя с една седмица физиотерапия. Грижите, които следва да се полагат за човек, засегнат от рядко заболяване, са ежедневни – рехабилитация, кинезитерапия, ерготерапия, социална работа, подкрепа…. разбирането, че не си сам! Това са нещата, които искаме да осигурим за хора, които са диагностицирани с рядко заболяване, защото болестта може да е рядка, но грижата не трябва да бъде такава! 

letter Един на 2 000 човека е засегнат от рядко заболяване, а се срещат повече от 6 000 вида редки заболявания. Само за 5% от тях има лечение.

Целта

Крайната цел на проекта ни „Мобилен Център за хора с редки болести“ е да обхване хора с тежки редки увреждания, не само в големите градове, но и в малки населени места в България, където достъпа до подкрепа и рехабилитация изцяло липсва.  

Със сумата от 4800 лева, ще осигурим 120 домашни посещения от специалисти, за 10 човека с редки болести, страдащи от тежки увреждания.

Подкрепете ни, а ние ще ви покажем, че да живееш пълноценно, макар и с рядко заболяване е възможно!
Нека не оставяме хората с редки болести в изолация!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!