17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS TECH – Образователен център за деца „Технократи“

Кампанията е стартирала на: 11.01.2019 и е приключила на: 31.05.2019

Резултати в DMS кампанията:

  • Събрани през еPay: 212 лв.
  • Събрани през ОББ: 20 лв.
  • Изпратени SMS: 58 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 8 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

Кои сме ние?

Ивайло Бонев и Михайло Николич създават „Технократи“, за да дадат възможност на децата да развиват своите умения и въображение, учейки чрез технологии. Ивайло добива опит в сферата на роботиката и технологиите във високотехнологична компания в Дания, където учи и работи. Вдъхновен от новите практики в сферата на образованието там, той решава да създаде технологично-образователен център за деца в България.

Михайло има близо 20-годишен професионален опит в технологичния сектор. Oсновател e на пространство за споделено създаване на иновации в сферата на технологиите, науката, изкуството. Двамата се запознават случайно и решават да обединят идеи, опит и ресурси, за да създадат център, който да учи децата за технологии и чрез технологии. Така се ражда „Технократи“.

Какво правим?

Технократи“ е образователен център за деца и младежи, който използва новите технологии, за да стимулира въображението на децата и да им даде разнообразни технологични и практически познания, както и умения за бъдещето.

В курсовете по роботика, програмиране и зелена енергия младите технократи боравят практически с различни задачи, за които сами търсят решение – например как да сглобят вятърна турбина или как да конструират и програмират робот. Този процес ги насърчава да мислят творчески, да бъдат любопитни, но и търпеливи, да работят заедно. Програмата на Технократи постига няколко цели – да запознава децата с разнообразието от технологии, които да им служат градивно и поставя тях самите в центъра на активен образователен процес. Така те намират поле за изява, експериментират и се изявяват в нови хоризонти.

Център „Технократи“ работи с няколко училища в София, провеждат и частни курсове за деца и младежи. Ивайло и Михайло имат за цел да допринесат за въвеждането на иновативни технологични програми в повече училища и да достигнат до подрастващото поколение в цялата страна.

За целта разработват учебна програма, подходяща за въвеждане в образователните институции, която използва технологиите като средство за изучаване на учебни дисциплини и развитие на личностни умения. Допълнително, на базата на опита с използвания от тях хардуер, те консултират училищата и институциите как да инвестират разумно в нови технологии, за да допринесат за развитието на образователния процес.

„Технократи“са един от финалистите в петото издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България.