17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS CARROT – Материали за ранно детско развитие CARROT

Кампанията е стартирала на: 11.01.2019 и е приключила на: 31.05.2019

Резултати в DMS кампанията:

  • Събрани през еPay: 8 лв.
  • Събрани през ОББ: 215 лв.
  • Изпратени SMS: 158 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 24 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

Кои сме ние?

Мисията на Симона и Крум Крумови е да вдъхновят семействата да дадат най-добрия старт на децата си. Симона е филолог и педагог по образование, а Крум – психолог и психотерапевт. Имат дългогодишен професионален опит в работа с деца в различни възрасти, включително деца от различни социални групи и със специални образователни нужди.

В това да развиват потенциала на децата намират своето призвание, което им дава смисъл и посока. Когато преди три години се ражда синът им, работата за Симона и Крум се превръща и в лична кауза.

Какво правим?

Carrot предлагат образователни материали за ранно детско развитие, създадени от специалисти и предназначени за родители. С тяхна помощ всеки родител може да развива уменията и знанията на детето си в домашна среда по вълнуващ начин още от първите месеци.

Въпреки че ранното детско развитие е ключов етап, който оказва влияние в по-нататъшното развитие на детето, много родители все още не са запознати с ползите от него, или не знаят как да развиват потенциала на своите деца.За да дадат на тези родители необходимите инструменти, Carrot изработват образователни материали, вдъхновени от различни педагогически подходи.

Една и съща кутия с карти на Carrot може да се използва както от деца на 10 месеца за стимулиране на проговарянето, така и от дете на 6 години, което учи да класифицира животните по различни признаци, така и от деца на 12 години като своеобразна бордова игра. Картите са замислени така, че да могат да помагат на всички деца да учат, включително на такива със специални образователни потребности или проблеми в развитието.

За да насърчат и подкрепят родителите допълнително, Крум и Симона са винаги на разположение да споделят своя опит чрез събития, безплатни консултации и насоки, които да са съобразени с индивидуалните нужди, възраст и интереси на децата.

Към момента Carrot работят с над 600 семейства от цяла България, като целта им е да достигнат до повече родители. Да ги мотивират да прекарват време с децата си и заедно, общувайки, да изследват света. Да ги научат да вярват в децата си и да не се страхуват да развиват уменията, паметта им, сетивата и емоциите им.

Carrot са един от финалистите в петото издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България.