Проект за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун
DMS PLUVANE

Проект за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун

Кампанията е прекратена, а фондацията стартира нова кауза – DMS PROEKTI:

Сподели

Заедно събрахме 754 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
208 53 7 200 лв. 205 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

„Проект за адаптирано плуване 2020“ е насочен към 30 деца със синдром на Даун от 8 града в България – Варна, Добрич, Габрово, Севлиево, Стара Загора, Гълъбово, София и Дупница. Същият проект стартира през 2018 г. и ще е действащ до края на 2019 г.

Целта на фондация „Живот със Синдром на Даун“ е да осигурява индивидуално адаптирано плуване с треньор с опит и подготовка в работата с деца със специални потребности и през 2020 г. За да има дълготраен ефект, развитие и добри резултати при децата това трябва да е дългосрочен проект без прекъсване.За нас е важно да включваме в проекта деца със синдром на Даун и от по-малки градове, където възможностите за развитие или липсват или са ограничени.

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ подпомага развитието на децата със синдром на Даун в България чрез осигуряване на безплатни допълнителни дейности и занимания – плуване, музика, физиотерапия и др.; подкрепя и окуражава нови родители на деца със Синдром на Даун; провежда обучения на учители, директори и помощник възпитатели в ясли, детски градини и училища; променя наредби на местно и национално ниво в полза на хората със синдром на Даун.

Плуването е от изключително значение за развитието на децата със синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането.

letter Ние запознаваме обществото, променяме нагласи и предразсъдъци, като показваме, че животът със синдром на Даун е възможен и дори щастлив, и че дете с тази диагноза може да се развива, да учи и да постига страхотни резултати.