Проект за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун

Начало на кампанията: 04.01.2019

Набираме средства за проекта, който е абсолютно безплатен за всичките 30 деца, което е в голяма помощ и подкрепа и на техните семейства.

Проект за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун
741 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS PLUVANE

За кампанията

„Проект за адаптирано плуване 2020“ е насочен към 30 деца със синдром на Даун от 8 града в България – Варна, Добрич, Габрово, Севлиево, Стара Загора, Гълъбово, София и Дупница. Същият проект стартира през 2018 г. и ще е действащ до края на 2019 г.

Целта на фондация „Живот със Синдром на Даун“ е да осигурява индивидуално адаптирано плуване с треньор с опит и подготовка в работата с деца със специални потребности и през 2020 г. За да има дълготраен ефект, развитие и добри резултати при децата това трябва да е дългосрочен проект без прекъсване.За нас е важно да включваме в проекта деца със синдром на Даун и от по-малки градове, където възможностите за развитие или липсват или са ограничени.

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ подпомага развитието на децата със синдром на Даун в България чрез осигуряване на безплатни допълнителни дейности и занимания – плуване, музика, физиотерапия и др.; подкрепя и окуражава нови родители на деца със Синдром на Даун; провежда обучения на учители, директори и помощник възпитатели в ясли, детски градини и училища; променя наредби на местно и национално ниво в полза на хората със синдром на Даун.

Плуването е от изключително значение за развитието на децата със синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането.

letter Ние запознаваме обществото, променяме нагласи и предразсъдъци, като показваме, че животът със синдром на Даун е възможен и дори щастлив, и че дете с тази диагноза може да се развива, да учи и да постига страхотни резултати.

Целта

Нашите видеа ни превърнаха в инфлуенсъри, защото над 100 000 души ни харесват, подкрепят, следват в социалните канали в ютуб, инстаграм и фейсбук и споделят, че влияем на нагласите и отношението им към хората със синдром на Даун. А видеоклиповете ни са гледани вече над 11 000 000 пъти.

Едновременно с това подпомагаме развитието на деца със синдром на Даун от 8 града в България, като им предоставяме напълно безплатно включване в различни проекти по плуване, музикотерапия, физиотерапия и арт терапия.

Благодарим на всеки дарител, който ни помага да реализираме този проект! 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!