17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS PLUVANE – Проект за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун

Кампанията е стартирала на: 04.01.2019
DMS PLUVANE – Проект за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун
 • Необходима сума: 18 384 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 185 лв.
 • Събрани през ОББ: 200 лв.
 • Изпратени SMS: 180 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 17 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 3 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS PLUVANE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS PLUVANE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

„Проект за адаптирано плуване 2020“ е насочен към 30 деца със синдром на Даун от 8 града в България – Варна, Добрич, Габрово, Севлиево, Стара Загора, Гълъбово, София и Дупница. Същият проект стартира през 2018 г. и ще е действащ до края на 2019 г.  Целта на фондация „Живот със Синдром на Даун“ е да осигурява индивидуално адаптирано плуване с треньор с опит и подготовка в работата с деца със специални потребности и през 2020 г. За да има дълготраен ефект, развитие и добри резултати при децата това трябва да е дългосрочен проект без прекъсване.За нас е важно да включваме в проекта деца със синдром на Даун и от по-малки градове, където възможностите за развитие или липсват или са ограничени.

Достъпът до проекта е абсолютно безплатен за всичките 30 деца, което е в голяма помощ и подкрепа и на техните семейства. Плуването е от изключително значение за развитието на децата със синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането.

Какво целим

Нашата мисия е да запознаваме обществото със синдрома на Даун, като създаваме професионални видеоклипове, в които показваме възможностите и развитието на дете с тази диагноза. Целта ни е да променяме негативните, обществени нагласи и предразсъдъци. Искаме да провокираме обществото да дава шанс на хората със синдром на Даун за обучение, реализация, за независим и самостоятелен живот.

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ подпомага развитието на децата със синдром на Даун в България чрез осигуряване на безплатни допълнителни дейности и занимания – плуване, музика, физиотерапия и др.; подкрепя и окуражава нови родители на деца със Синдром на Даун; провежда обучения на учители, директори и помощник възпитатели в ясли, детски градини и училища; променя наредби на местно и национално ниво в полза на хората със синдром на Даун.

Кои сме ние

Ние сме легитимна фондация „Живот със Синдром на Даун“, учредена в обществена полза. Създаваме и разпространяваме актуална информация за генетичното състояние синдром на Даун чрез професионални видеоклипове, които разкриват част от живота на семейството ни, в което присъства тази диагноза. По този начин запознаваме обществото, променяме нагласи и предразсъдъци. Показваме, че животът със синдром на Даун е възможен и дори щастлив и че дете с тази диагноза може да се развива, да учи и да постига страхотни резултати.

Това ни превърна и в инфлуенсъри, защото над 100 000 души ни харесват, подкрепят, следват в социалните канали в ютуб, инстаграм и фейсбук и споделят, че влияем на нагласите и отношението им към хората със синдром на Даун. А видеоклиповете ни са гледани вече над 11 000 000 пъти. Едновременно с това подпомагаме развитието на деца със синдром на Даун от 8 града в България, като им предоставяме напълно безплатно включване в различни проекти по плуване, музикотерапия, физиотерапия и арт терапия.

Благодарим на всеки дарител, който ни помага да реализираме този проект! 


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.


 

Повече за и от фондация „Живот със Синдром на Даун“:

youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=wDYxcaQ6gi8&t=170s

instagram: https://www.instagram.com/lifewithdownsyndrome/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS PLUVANE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS PLUVANE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)