Помагаме на бездомни и дворни животни, помогни и ти!

Помагаме на бездомни и дворни животни, помогни и ти!

Начало на кампанията: 20.12.2018
Цел: 6 000 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
10458 6442 743 460 лв. 96 лв. 814 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 127 от 2 лв.20 от 5 лв.

За кампанията

Нашата фондация има няколко основни цели, чрез които помагаме на животните и обществото:

  • Помощ на животни инвалиди, пострадали при инциденти

В приюта за инвалиди на фондацията живеят най-прекрасните кучета и котки, които по нищо не се различават от останалите. Те са жизнерадостни, обичат прегръдките и вниманието на хора. Обичат гости и най-вече децата. Да, те са изгубили крак или два, останали са слепи или парализирани поради инцидент, но раздават най-искрената и чиста любов. Чрез DMS  си помагаме за погасяването на сметките в клиниките и за ежедневните грижи в приюта – храна, лекарства и режийни разходи.

  • Кастрацията на бездомни и дворни животни на територията на Община Казанлък

Виждаме изоставени бебета, възрастни кучета и котки навсякъде около нас. Приютите  са пълни! Животните по улиците предизвикват недоволство в хората и често биват наранявани и тровени.

С цел превенция на изоставянето на нежеланото поколение стартирахме кампанията “ Бъди отговорен – кастрирай“  – ежемесечна и насочена към хора, които нямат финансова възможност да кастрират животното си (възрастни, хора в неравностойно положение, хора живеещи в гетата).

Целта е да кастрираме по 10 котки и 10 кучета на месец, като с това предотвратяваме раждането на поне 200 бебета на година.

  • Образоването на хората в хуманно отношение към животните с първата по рода си „Образователна линейка“

Линейката  обикаля по далечните села, ромските махали, училищата и детските градини. Изнасяме открити уроци за ползите от кастрациите, за законите, защитаващи животните, за хуманното отношение към тях.