Подкрепи учител по програма „Заедно в час“

Начало на кампанията: 18.12.2018

Визията на фондация „Заедно в час“ е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му.

Подкрепи учител по програма „Заедно в час“
140 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS LIDER

За кампанията

За тази цел организацията привлича, обучава и развива мотивирани специалисти, които да работят дългосрочно за позитивна промяна в училище, в своите общности и в образователната система.

„Заедно в час“ е партньор в глобалната мрежа Teach For All, чийто подход успешно се реализира за подобряване достъпа до качествено образование в близо 50 страни на 6 континента. Дейността на организацията се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и нямаше да бъде възможна без подкрепата на нашите корпоративни и индивидуални дарители.

„Заедно в час“ е отличена като „най-добрата образователна програма“ и „най-добрата програма за кариерно развитие“ на наградите Работодател на годината през 2018 г.

letter В “Заедно в час” вярваме, че добре подготвените и мотивирани професионалисти са най-ценният капитал за положителна промяна в образованието и път към решението на всички тези предизвикателства.

Как „Заедно в час“ помага? 

Образованието на децата в България до голяма степен зависи от фактори, които те не могат да контролират. Въпреки забележителните успехи на млади българи на международни олимпиади и състезания, за които чуваме в медиите, над 40% от българските младежи остават функционално неграмотни.

Това означава, че не разбират смисъла на прочетен текст и не могат да прилагат елементарни математически познания в реалния живот. Всяка година десетки хиляди деца прекъсват образованието си. А в същото време само 55% от завършилите педагогика през последните пет години се реализират като преподаватели.

В рамките на програма за професионално и лидерско развитие участниците получават целенасочена подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности за две години. По този начин те имат възможност да опознаят отблизо предизвикателствата и възможностите за подобрение в училище и на системно ниво.

С натрупания опит и идеи след двете години участниците в програмата продължават да допринасят дългосрочно за достъпа до качествено образование през работа в различни професионални сфери.

Близо 80 % от възпитаниците на програмата на „Заедно в час“ продължават да работят в образователния сектор. През учебната 2018/2019 година 109 учители по програмата преподават на над 8000 ученици в 11 региона в България.

Профил в Instagram: www.instagram.com/teachforbulgaria

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!