17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS LIDER – „Повярвай в потенциала на всяко дете! Подкрепи учител по програма „Заедно в час“

Кампанията е стартирала на: 18.12.2018
DMS LIDER – „Повярвай в потенциала на всяко дете! Подкрепи учител по програма „Заедно в час“
 • Необходима сума: 3 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 10 лв.
 • Събрани през ОББ: 6 лв.
 • Изпратени SMS: 37 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 6 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 6 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS LIDER Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS LIDER на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Каква е визията на „Заедно в час?“

Визията на фондация „Заедно в час“ е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. За тази цел организацията привлича, обучава и развива мотивирани специалисти, които да работят дългосрочно за позитивна промяна в училище, в своите общности и в образователната система.

„Заедно в час“ е партньор в глобалната мрежа Teach For All, чийто подход успешно се реализира за подобряване достъпа до качествено образование в близо 50 страни на 6 континента. Дейността на организацията се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и нямаше да бъде възможна без подкрепата на нашите корпоративни и индивидуални дарители.

„Заедно в час“ е отличена като „най-добрата образователна програма“ и „най-добрата програма за кариерно развитие“ на наградите Работодател на годината през 2018 г.

Как „Заедно в час“ помага? 

Образованието на децата в България до голяма степен зависи от фактори, които те не могат да контролират. Въпреки забележителните успехи на млади българи на международни олимпиади и състезания, за които чуваме в медиите, над 40% от българските младежи остават функционално неграмотни. Това означава, че не разбират смисъла на прочетен текст и не могат да прилагат елементарни математически познания в реалния живот. Всяка година десетки хиляди деца прекъсват образованието си. А в същото време само 55% от завършилите педагогика през последните пет години се реализират като преподаватели.

В “Заедно в час” вярваме, че добре подготвените и мотивирани професионалисти са най-ценният капитал за положителна промяна в образованието и път към решението на всички тези предизвикателства. В рамките на програма за професионално и лидерско развитие участниците получават целенасочена подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности за две години. По този начин те имат възможност да опознаят отблизо предизвикателствата и възможностите за подобрение в училище и на системно ниво.

С натрупания опит и идеи след двете години участниците в програмата продължават да допринасят дългосрочно за достъпа до качествено образование през работа в различни професионални сфери. Близо 80 % от възпитаниците на програмата на „Заедно в час“ продължават да работят в образователния сектор. През учебната 2018/2019 година 109 учители по програмата преподават на над 8000 ученици в 11 региона в България.

Профил в Instagram: www.instagram.com/teachforbulgaria


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения. 

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS LIDER Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS LIDER на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)