17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS PECA – Петко Мутафчиев

Кампанията е стартирала на: 15.11.2018
DMS PECA – Петко Мутафчиев
 • Необходима сума: 119 700 евро
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 1114 лв.
 • Събрани през ОББ: 1667 лв.
 • Изпратени SMS: 8849 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 275 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 10 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 10 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS PECA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS PECA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Петко Мутафчиев е на 27 год., от София. Той е диагностициран преди 3 години със заболяването „Периневрални кисти на Тарлов” и оттогава живее в непрекъсната болка. Медикаментозното лечение не му помага, необходимо е да бъде опериран.

Тъй като заболяването е рядко, Петко се обръща към клиника по минимално инвазивна хирургия AIMIS Кипър, където 3 пъти годишно извършва операции американският неврохирург д-р Франк Файгенбаум и получава оферти за 3 операции – на шийни кисти (37 900 евро), на торакална и на вътрешийна менингеална кисти (39 900 евро) и на шийна менингеална киста и дорзална шийна реконструкция (41 900 евро).

Петко подава заявление за финансиране в Комисия за лечение в чужбина, но оттам препращат преписката на НЗОК, които обаче не могат да финансират лечението, тъй като клиниката в Кипър е частна и не работи с формуляр за планирано лечение S2.

Общо необходимата сума за цялостно лечение е 119 700 евро.

Развитие

Петко заминава за операция на торакален дял на стойност 39 900 евро и сумата вече е преведена към AIMIS. Периодът за престой в клиниката е 10-24 февруари. Продължава събирането на средства за следващите операции.

***

На 13 февруари 2019 година беше извършена първата операция на Петко. Една от периневралните кисти на Тарлов в областта на врата беше оперирана успешно! В момента той се възстановява.

Поради големия брой кисти на Тарлов, които е трудно да бъдат оперирани наведнъж, е необходимо да бъде имплантирано специално устройство, наречено невростимулатор. Имплантът е предназначен за потискане на постоянната болка. В последствие евентуално ще бъдат извършени планови операции на останалите периневрални кисти.

За имплантирането на невростимулатор са необходими около 43000 евро. До тук са събрани 25000 евро за импланта.

***

През месец май 2019 год. на Петко беше поставен невромодулатор. Кампанията продължава за набиране на средства за оставащите две операции.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS PECA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS PECA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)