Победа за Петко!

Начало на кампанията: 15.11.2018

Петко е диагностициран преди 3 години със заболяването „Периневрални кисти на Тарлов” и оттогава живее в непрекъсната болка. Медикаментозното лечение не му помага, необходимо е да бъде опериран.

Победа за Петко!
23 287 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS PECA

За кампанията

За болни с тази диагноза няма лечение в България. Най-голям е броят на сполучливо оперираните пациенти в AIMIS (Американски институт по минимално инвазивна хирургия) със седалище за ЕС – Кипър (Никозия).

Прецизните и сложни интервенции извършва д-р Франк Фейгенбаум – американски неврохирург, който оперира 3 пъти в годината пациенти, които не са граждани на САЩ. Той има зад гърба си около 2000 операции (в това число и успешно оперирани 5 български пациенти).

Тъй като заболяването е рядко, Петко се обръща към клиника по минимално инвазивна хирургия AIMIS Кипър, където 3 пъти годишно извършва операции американският неврохирург д-р Франк Файгенбаум и получава оферти за 3 операции – на шийни кисти (37 900 евро), на торакална и на вътрешийна менингеална кисти (39 900 евро) и на шийна менингеална киста и дорзална шийна реконструкция (41 900 евро).

Петко подава заявление за финансиране в Комисия за лечение в чужбина, но оттам препращат преписката на НЗОК, които обаче не могат да финансират лечението, тъй като клиниката в Кипър е частна и не работи с формуляр за планирано лечение S2. Общо необходимата сума за цялостно лечение е 119 700 евро.

letter У нас диагностицираните с това коварно заболяване са 18 души.

Развитие

Първата операция на Петко е направена на 13 февруари тази година. Успешно е премахната киста в областта на врата му.

Поради големия брой кисти на Тарлов, които е трудно да бъдат оперирани наведнъж, е необходимо да бъде имплантирано специално устройство, наречено невростимулатор. Имплантът е предназначен за потискане на постоянната болка.

През месец май 2019 г. Петко е опериран успешно и получава своя имплант. В момента продължава набирането на средства за другите две операции.

Към декември 2019 г. в дарителската сметка на Петко има 8500 евро. За оставащите 2 операции са необходими 80 000 евро, по 40 000 на операция, остават за набиране още 84 500 евро.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!