17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS START – Дай кариерен старт на ученици от малки населени места!

Кампанията е стартирала на: 16.11.2018 и е приключила на: 20.12.2018
  • Събрани през еPay: 3 лв.
  • Събрани през ОББ: 200 лв.
  • Изпратени SMS: 94 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 1 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

Учениците от малките населени места в общините Ябланица и Луковит нямат достъп до възможности и положителни примери за подражание, които да им покажат, че с образование могат да постигнат високи успехи, независимо откъде са започнали.

Затова “Училищни чудеса” създаде програма “Старт в кариерата”, която ще се реализира за първа година в двете общини. Програма “Старт в кариерата” е за ученици 11-12 клас, които са преминали през лидерската програма на „Училищни чудеса“. Състои се от:

- сесии по кариерно ориентиране;
- интензивни уроци по БЕЛ и АЕ;
- индивидуален ментор.

Цел е учениците да могат успешно да предприемат следващата си кариерна стъпка след 12 клас: да влязат в университет или да започнат работа, която да им осигурява финансова стабилност. Тези ученици ще бъдат доказателство за всички в общността, която често е скептична и обезверена, че упоритият труд и добро образование могат да отведат всяко дете, където пожелае, независимо откъде е започнало.

През учебната 2018/2019 г. 6 ученици от общините Ябланица и Луковит са част от програма “Старт в кариерата”, след като успешно кандидатстваха и преминаха през подбора на “Училищни чудеса”.

Набраните средства ще се използват, за да покрият част от разходите за индивидуална подкрепа на учениците, които включват:

- пътни и командировъчни на ментори, които индивидуално да консултират учениците спрямо избраната от тях кариерна пътека;
- допълнителни курсове/ уроци/ обучения или друго необходимо, за да реализират учениците бъдещите си планове;
- пътни за координатори от екипа на “Училищни чудеса”, които да провеждат индивидуални срещи с родителите и класните ръководители на учениците от програмата с цел да бъдат максимално подкрепени.

През годините “Училищни чудеса” се утвърди в общините Ябланица и Луковит като една от най-активните организации с положително влияние върху личностното развитие на учениците в региона. Имаме доверието на ученици, родители и местни институции. Можем да се похвалим, че сме вдъхновили 47 ученици от 12 различни населени места да се превърнат в местни лидери.

Подкрепете “Старт в кариерата”, за да може първите сред тях да предприемат успешно следващата си кариерна стъпка и да послужат пример за връстниците си и всички в общността!