DMS START – Дай кариерен старт на ученици от малки населени места!
DMS START

DMS START – Дай кариерен старт на ученици от малки населени места!

  • Събрани през еPay: 3 лв.
  • Събрани през ОББ: 200 лв.
  • Изпратени SMS: 94 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 1 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

Учениците от малките населени места в общините Ябланица и Луковит нямат достъп до възможности и положителни примери за подражание, които да им покажат, че с образование могат да постигнат високи успехи, независимо откъде са започнали.

Затова “Училищни чудеса” създаде програма “Старт в кариерата”, която ще се реализира за първа година в двете общини. Програма “Старт в кариерата” е за ученици 11-12 клас, които са преминали през лидерската програма на „Училищни чудеса“. Състои се от:

– сесии по кариерно ориентиране;
– интензивни уроци по БЕЛ и АЕ;
– индивидуален ментор.

Цел е учениците да могат успешно да предприемат следващата си кариерна стъпка след 12 клас: да влязат в университет или да започнат работа, която да им осигурява финансова стабилност. Тези ученици ще бъдат доказателство за всички в общността, която често е скептична и обезверена, че упоритият труд и добро образование могат да отведат всяко дете, където пожелае, независимо откъде е започнало.

През учебната 2018/2019 г. 6 ученици от общините Ябланица и Луковит са част от програма “Старт в кариерата”, след като успешно кандидатстваха и преминаха през подбора на “Училищни чудеса”.

Набраните средства ще се използват, за да покрият част от разходите за индивидуална подкрепа на учениците, които включват:

– пътни и командировъчни на ментори, които индивидуално да консултират учениците спрямо избраната от тях кариерна пътека;
– допълнителни курсове/ уроци/ обучения или друго необходимо, за да реализират учениците бъдещите си планове;
– пътни за координатори от екипа на “Училищни чудеса”, които да провеждат индивидуални срещи с родителите и класните ръководители на учениците от програмата с цел да бъдат максимално подкрепени.

През годините “Училищни чудеса” се утвърди в общините Ябланица и Луковит като една от най-активните организации с положително влияние върху личностното развитие на учениците в региона. Имаме доверието на ученици, родители и местни институции. Можем да се похвалим, че сме вдъхновили 47 ученици от 12 различни населени места да се превърнат в местни лидери.

Подкрепете “Старт в кариерата”, за да може първите сред тях да предприемат успешно следващата си кариерна стъпка и да послужат пример за връстниците си и всички в общността!

Сподели

Заедно събрахме 305 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
100 1 0 200 лв. 3 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията