Нов дом за пострадалите от пожара в Божурище!

Начало на кампанията: 05.10.2018

На 27.09.2018 г. вечерта възниква пожар в жилищен блок №7, в ж.к.“Жилища“, Божурище, в следствие на който са унищожени жилищата на шест семейства. Общината в Божурище започва дарителска кампания за набиране на средства за възстановяване на изгорелия блок. С набраните чрез кампанията средства ще бъдат подпомогнати семействата, които остават без жилище, подслон, дрехи и вещи от първа необходимост.

Нов дом за пострадалите от пожара в Божурище!
408 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BOZHURISHTE

За кампанията

В момента община Божурище очаква становища от експерти, на база на които ще се установи дали опожарената сграда ще подлежи на възстановяване или ще бъде съборена. Разходите, които ще бъдат направени, ще бъдат в зависимост от окончателното решение.

В случай на решение за възстановяване, ще бъдат изработени работни проекти, съдържащи всички необходими строително-монтажни работи, които ще бъде одобрени от главния архитект на общината и съответно ще бъде издадено разрешение за строеж.

letter В случай че окончателното решение за последващи действия бъде за възстановяване на пострадалия жилищен блок, ще бъде наета строителна фирма, която да извърши всички необходими строително-монтажни действия. Фирмата ще бъде избрана от собствениците на апартаменти в блока.

Развитие

Всички дарители и бенефициенти по кампанията ще бъдат информирани веднъж седмично чрез официалния сайт на община Божурище и социалните мрежи.

Изразходването на средства се планува да стартира пролетта на 2019 г.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!