Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Кампания „За всяка шестица – жълтица!“

Начало на кампанията: 14.09.2018

Набраните средства от първия учебен срок се раздават на на учениците според получените отлични оценки. За всяка шестица всяко дете получава 1 лв.

Кампания „За всяка шестица – жълтица!“
Кампанията се нуждае от 500 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS NAGRADA

За кампанията

Ние сме сдружение с нестопанска цел „Верният настойник”, което е основано от 2009 г. и през годините сме доказали,че работим в полза на хората.

Проектът „Жълтица за шестица” се роди от идеята ни да насърчим учениците в тяхното образование. Проблемът с ниският успех в училище е все по-нарастващ. Особено застрашени са деца от рискови групи – от социално слаби семейства или без родител.

Фокусирани сме в следните институции : – основното училище в с. Факия, където децата са от крайно бедни семейства и живеят в пансион и Центрове за настаняване от семеен тип-Бургас, където децата са без родители и трябва сами да се подготвят, а възпитателите не могат да обгрижат достатъчно всички деца.

Бедността, отдалечеността от семейството в пансион или липсата на родители са фактори, които влияят на успеха на учениците. На тях им е по-трудно при такива условия да постигат високи резултати.

Затова, за да полагат по-голямо старание и да имат по-добри оценки, тези деца се нуждаят от допълнителен стимул.

letter Такъв стимул е кампанията „Жълтица за шестица”. Когато децата знаят, че ще получат награда за усилията си, това им дава допълнителна мотивация и те виждат, че ше бъдат оценени.

Целта

Целта на кампанията е да събуди в тях мотивация и стремеж да постигат по-високи резултати в училище.

Смятаме, че средствата, които се стремим да получим, ще бъдат добър стимул и награда за отличните оценки на учениците.

Набраните средства от първия учебен срок се раздават на на учениците според получените отлични оценки. За всяка шестица всяко дете получава 1 лв. Останалите средства се прехвърлят за следващия срок и заедно с новополучените на същия принцип се разпределят на децата.

Целта ни е кампанията да бъде дългогодишна и да обхваща в бъдеще и други учебни заведения.

Благодарим на всеки дарител!

20170530_132133 20161011_144718

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!