Дом, надежда за животните!
DMS HELPDOG

Дом, надежда за животните!

Сподели

Заедно събрахме 3 657 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
773 348 0 2148 лв. 40 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Ние сме Енимъл Хелп, гр. Враца, сдружение с обществено полезна дейност – всъщност сме няколко човека, доброволци, които поехме грижите за животните в приемника в гр. Враца.

Броят на животните ни непрекъснато се мени, но никога не са под 50 бр., поради което е доста трудно. Не разполагаме с персонал, който може да откликне на всяко обаждане и повикване. Ходим на работа като всеки друг, грижим се за семействата си и за бездомните.

Опитваме се да се отзоваваме навреме и на място, но и ние сме обикновени хора и също изпитваме затруднения. При нас винаги има нужда от доброволци, приемни домове, хора, които могат да ни помагат за транспортиране на животни до клиники и обратно, хора за почистване, разходки на животните и социализация. Не разполагаме с дресьори, обучени за работа с агресивни животни хора, което често ни затруднява.

Нашата мисия е да помагаме на страдащите бездомни кучета по улиците на Враца. Често се занимаваме с малки кученца, блъснати от коли или малтретирани, лекуваме ги и им търсим дом. За изминалите две години имаме над 400 осиновени животни. Водим непрекъснати разговори с хората и насочваме към хуманно отношение към животните.

Оказваме грижа и за котки, но само за кастрация, след което ги предаваме за осиновяване, ако някой се отзове за приемен дом. Все още не разполагаме с място, което да е пригодено за тях. Всяка година за Коледа организираме благотворителен базар, а със събраните средства правим подобрения за животните.

letter Първата година условията бяха мизерни, но вече има положени бетонни настилки, напарвени са заграждения с панели, осигурени са завивки, както и закупихме две бунгала за зимата, където малките бебета да са на топло и обгрижени. Оказваме съдействие на Община Враца с подаване на информация за нужда от кастрации или появили се нови животни.