17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS ANASTASIA – Анастасия Арикова, 32 г.

Кампанията е стартирала на: 12.07.2018 и е приключила на: 20.12.2018

Анастасия Арикова събра необходимите средства за нейното лечение. Част от сумата е предоставена от Министерство на здравеопазването.

Благодарим на всички, който я подкрепиха!

  • Събрани през еPay: 2862 лв.
  • Събрани през ОББ: 7349 лв.
  • Изпратени SMS: 8853 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 334 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 15 броя

 

Анастасия Арикова е на 32 год., от гр. Сливница. През 2015 год. заболява от остра бифенотипна левкемия с Филаделфийска хромозома. Веднага започва химиотерапия, която при Анастасия води до тежки усложнения. По тази причина 9 месеца се отлага костно-мозъчната трансплантация, която е наложителна при нейния вид левкемия. На 18.01.2017 г.  Анастасия е трансплантирана в България. Трансплантацията минава успешно. 3 месеца след изписването резултатите са много добри. За съжаление, в края на май 2017 година при профилактичен преглед на околомозъчната течност (ликвор) се установява рецидив. Започва ново лечение. През декември изследванията отчитат втори рецидив.

Тогава Анастасия и близките й решават да потърсят второ мнение в Германия. Становището, което получава, е, че състоянието й изисква незабавна намеса и след влизане в ремисия – втора костно-мозъчна трансплантация. Офертата на Университетска клиника Лайпциг е на стойност 230 000 евро и включва химиотерапия и алогенна трансплантация на стволови клетки от неродствен донор. Анастасия подава заявление в Комисия за лечение в чужбина за финансиране на лечението в Германия.  Три месеца по-късно получава отказ. Това я принуждава да започне дарителска кампания.