17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS SPAS – Спас Тодоров, 38 год.

Кампанията е стартирала на: 01.05.2018
DMS SPAS – Спас Тодоров, 38 год.
 • Необходима сума: 60 000 долара
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 358 лв.
 • Събрани през ОББ: 270 лв.
 • Изпратени SMS: 1296 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 11 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 6 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SPAS Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SPAS на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Спас Тодоров е на 38 год., от Асеновград. През 2015 г. му е открито злокачествено хематологично заболяване на костния мозък. Диагнозата е множествен миелом. Следва лечение в Пловдив, а след това в НСБАЛХЗ в.София.

Клинична комисия по хематология в болницата в София издава Решение № 509/13.11.2017 г. в което пише: „Насочва се към клиничен център по хематология с възможност за лечение с КАРФИЛЗОМИБ“, но лекарите не могат да посочат лечебно заведение, в което се прилага лекарството. На близките е обяснено, че това лекарство в България се прилага само в проучвателни програми към няколко болници и в момента такива няма. Невъзможно е и да се закупи на територията на страната.

Близките започват да търсят лекарството, но докато се лутат, състоянието на Спас се влошава. Това ги принуждава да потърсят помощ в Турция, където започва веднага химиотерапия, а след нея и костно-мозъчна трансплантация.

От 01.04. 2018 г. Спас трябва да започне терапия с Карфилзомиб. Близките му се обръщат към Министерство на здравеопазването с въпрос – съществува ли възможност в България да се прилага карфилзомиб/kyprolis/ и ако да, каква е тя. Отговор няма.

По тази причина Спас започва терапията отново в Турция, но близките му вече са изчерпали всички средства. Стойността на един курс терапия с карфилзомиб е 1500 USD + 8034 турски лири. Заедно с разходите за път, необходимата сума за 1 курс е около 6000 лв, за 4 курса стойността е 24 000 лв.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SPAS Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SPAS на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)