17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS LORA -Лора Ангелова, 1 год. и 6 м.

Кампанията е стартирала на: 21.06.2018
DMS LORA -Лора Ангелова, 1 год. и 6 м.
 • Необходима сума: 199 200 щатски долара
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 1936 лв.
 • Събрани през ОББ: 4901 лв.
 • Изпратени SMS: 21029 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 1397 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 96 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 76 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 13 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS LORA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS LORA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Лора Петрова Ангелова е на 1 год. и 6 месеца, от с. Басарбово, обл. Русе. Родена е с рядкото заболяване „Вроден дефицит на бедрена кост”. Заболяването се среща при едно на 250 000 раждания. Това е малформация, при която има забавено вкостяване и прогресиращо скъсяване на шийката на бедрената кост. Заболяването се лекува успешно единствено във Флорида, САЩ, в клиника „Света Мери”, където практикува д-р Пейли – известен хирург, с най-голям опит в света в лечението на такива деформации.

Д-р Пейли преглежда Лора при едно от посещенията си в Мюнхен и съставя становище, че е необходимо да я оперира в САЩ, тъй като е невъзможно лечението да се проведе в България.

Родителите подават заявление във фонда за лечение на деца за финансиране на операцията в САЩ, но получават одобрение за лечение в Австрия, където също няма необходимия опит, но цената е значително по-ниска. Родителите обжалват решението на фонда, но едновременно с това стартират дарителска кампания, защото датата, определена за начало на лечението е 15 януари 2019 год.

Стойността на операцията в САЩ, след направена отстъпка от д-р Пейли, е 199 200 щатски долара.

Развитие

Към 13 декември 2018 год. средствата, необходими за първия етап от хирургичното лечение на Лора в САЩ, са набрани. Операцията е планирана за януари 2019 год., а след нея ще има 6-7 седмици рехабилитация.

Вторият етап ще се състои в удължаване на крачето след навършване на 4-годишна възраст и ще е на стойност 120 000 щатски долара. Кампанията продължава за набиране на 120 000 долара за втория етап от лечението на Лора.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения .

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS LORA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS LORA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)