Да помогнем на Лори да ходи!

Начало на кампанията: 21.06.2018

Лора е родена с рядкото заболяване „Вроден дефицит на бедрена кост”. Заболяването се среща при едно на 250 000 раждания. Това е малформация, при която има забавено вкостяване и прогресиращо скъсяване на шийката на бедрената кост.

Да помогнем на Лори да ходи!
39 678 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS LORA

За кампанията

Заболяването се лекува успешно единствено във Флорида, САЩ, в клиника „Света Мери”, където практикува д-р Пейли – известен хирург, с най-голям опит в света в лечението на такива деформации.

Д-р Пейли преглежда Лора при едно от посещенията си в Мюнхен и съставя становище, че е необходимо да я оперира в САЩ, тъй като е невъзможно лечението да се проведе в България.

Родителите подават заявление във фонда за лечение на деца за финансиране на операцията в САЩ, но получават одобрение за лечение в Австрия, където също няма необходимия опит, но цената е значително по-ниска.

Родителите обжалват решението на фонда, но едновременно с това стартират дарителска кампания, защото датата, определена за начало на лечението е 15 януари 2019 год.

Стойността на операцията в САЩ, след направена отстъпка от д-р Пейли, е 199 200 щатски долара.

letter През 2019 год. Лора продължава да набира средства за операция по удължаване на бедрена кост чрез поставяне на фиксатор, следоперативна физиотерапия и втора операция за отстраняване на фиксатора.

Целта

Общата стойност на разходите до приключване на лечението е 230 000 USD.

Към 16.01.2020 год. в дарителската сметка на Лора има 100 000 лв. Необходими са още близо 300 000 лв., които трябва да бъдат събрани в следващите няколко месеца.

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!