17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS MURAT – Мурат Ниязиев, 10 г.

Кампанията е стартирала на: 05.04.2018 и е приключила на: 11.05.2018
DMS MURAT – Мурат Ниязиев, 10 г.

Средствата, необходими за доплащане на операцията на Мурат, се събраха и момчето е оперирано на 07.05. Кампанията му в DMS  е прекратена. Пожелаваме му бързо възстановяване и трайно подобрение.

  • Събрани през еPay: 534 лв.
  • Събрани през ОББ: 840 лв.
  • Изпратени SMS: 646 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 1 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

За кампанията

Мурат е на 10 г., от с. Езерово, община Белослав, с диагноза „Детска церебрална парализа”. Въпреки непрекъснатата рехабилитация, детето има ортопедични проблеми, затова родителите го завеждат на консултация в ортопедична болница „Шпайзинг” Виена. След направения преглед, д-р Кребс препоръчва операция на тазобедрена става, коляно и стъпало.

Родителите на Мурат подават заявление във фонда за лечение на деца за финансиране на операцията във Виена и получават отказ.

Тогава подават заявление в НЗОК за издаване на формуляр за планирано лечение в същата болница и заявлението е одобрено. Операцията ще бъде заплатена от НЗОК, но болницата изисква доплащане извън формуляра в размер на 8 430 евро.

Наред с това, Касата не заплаща самолетни билети, изработване на необходимата ортеза и разходи за извънболничен престой, а детето ще трябва да остане 6 седмици във Виена, докато му бъде свален гипса. Датата за прием е насрочена – 07.05.2018 год., но родителите не могат да покрият допълнителните разноски по лечението.