DMS LUSI – Людмила Петрова
DMS LUSI

DMS LUSI – Людмила Петрова

Людмила Петрова днес ни даде поредно доказателство, че всеки има своя ангел. Люси набираше средства за спешна животоспасяваща операция в Турция за премахване на имплант, поставен в България, който притискаше шийните й прешлени и заплашваше да пробие трахеята.

Министерство на здравеопазването отказа да финансира лечението в Турция с нелепия мотив, че за заболяването й има клинична пътека, следователно НЗОК трябва да го заплати. НЗОК обаче не може да плати за лечение в страна извън Европейския съюз. Така на практика Комисия за лечение в чужбина беше обрекла Людмила на мъчителна смърт.

В този почти последен момент се появи нейният ангел и осигури средствата за операцията. Жената вече е оперирана, металът е изваден от шията й, а трахеята, която е била пробита – затворена. Сега Людмила бързо се възстановява. Надяваме се съвсем скоро да забрави кошмара, през който мина. Кампанията е прекратена, а ние нека не забравяме, че ангелите са сред нас. Благодарим на всички дарители!

Резултатите в DMS от началото на кампанията:

  • Събрани през еPay: 315 лв.
  • Събрани през ОББ: 752 лв.
  • Изпратени SMS: 3597 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 19 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

За кампанията

Людмила Петрова е на 48 г, от София. През 2016 год. Людмила претърпява гинекологична операция, от която се пораждат редица проблеми с опорно-двигателния апарат. В най-голяма степен са засегнати шийните й прешлени. Лекарите съветват Людмила да се подложи на спешна операция, без гаранция за успех, за да предотврати опасността от парализа. През ноември 2016 год. е оперирана за смяна на междупрешленен диск с титаниев. Месец и половина по-късно скенерът показва, че имплантът не е на правилното място и притиска горни и долни прешлени и трахеята. След редица изследвания отново е посъветвана да се оперира, за да се извади титаниевият диск и да се сложи нов.

Този път Людмила решава да се обърне към специалисти в чужбина. От Анадолу медикъл център потвърждават, че се налага операция за отстраняване на металната стабилизираща система, но те предлагат подмяна с костен диск и дават гаранция за успешно имплантиране, тъй като операцията е рутинна за болницата. Стойността на лечението е 26 517 евро.

Сподели

Заедно събрахме 4 766 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3661 19 0 752 лв. 315 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията