17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS VITOSHA – „Витоша – достъпна за всички!“

Кампанията е стартирала на: 07.03.2018
DMS VITOSHA – „Витоша – достъпна за всички!“
 • Необходима сума: 18 480 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 90 лв.
 • Събрани през ОББ: 10 лв.
 • Изпратени SMS: 3213 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 347 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 72 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 9 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 3 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS VITOSHA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS VITOSHA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

За кампанията

Природен парк „Витоша“ е най-посещаваната защитена територия в България с над 3 милиона души посетители годишно. Голяма част от тези посетители са хора с увреждания поради което е необходимо адаптирането на райони от парковата територия за техните нужди. Изградените в близкото минало съоръжения, годни за ползване и от хора с увреждания, вече са унищожени от вандали.

Цел

Целта на настоящата кампания е да създаде условия и възможности за участие на хора с увреждания в спортни занимания на територията на Природен парк „Витоша“. В рамките на кампанията ще бъде възстановена алеята за спорт и активност за хора в неравностойно положение, разположена в местността Игликини поляни.

Към момента там е останала единствено асфалтовата алея, всички други съоръжения са унищожени. Поляната е с малък наклон, подходяща е
за развитие на различни видове спорт. Кампанията предвижда монтаж на специализирани уреди върху ударопоглъщаща настилка, оградена с тактилни плочи. Ще бъдат поставени люлки „гнездо“, музикална стена, уред за висене, фитнес уред, колело за раздвижване, лост за набиране, въртележка, рампа за наблюдение и информационен пункт.

Предвидени са и специални маси с пейки, които са „Витошки тип“, но са съобразени с възможността за паркиране на инвалидна количка, за да не се чувстват хората изолирани. Кампанията цели да подобри качеството им на живот, да подпомогне физическата и психическа дееспособност, социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Уеб адрес: www.park-vitosha.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS VITOSHA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS VITOSHA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)