Витоша – достъпна за всички!

Начало на кампанията: 07.03.2018

Кампанията цели да подобри качеството им на живот, да подпомогне физическата и психическа дееспособност, социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот.

Витоша – достъпна за всички!
4 476 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS VITOSHA

За кампанията

Природен парк „Витоша“ е най-посещаваната защитена територия в България с над 3 милиона души посетители годишно.

Голяма част от тези посетители са хора с увреждания поради което е необходимо адаптирането на райони от парковата територия за техните нужди.

Изградените в близкото минало съоръжения, годни за ползване и от хора с увреждания, вече са унищожени от вандали.

letter Кампанията цели да подобри качеството им на живот, да подпомогне физическата и психическа дееспособност, социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот.

Целта

Целта на настоящата кампания е да създаде условия и възможности за участие на хора с увреждания в спортни занимания на територията на Природен парк „Витоша“.

В рамките на кампанията ще бъде възстановена алеята за спорт и активност за хора в неравностойно положение, разположена в местността Игликини поляни.

Към момента там е останала единствено асфалтовата алея, всички други съоръжения са унищожени. Поляната е с малък наклон, подходяща е за развитие на различни видове спорт. Кампанията предвижда монтаж на специализирани уреди върху ударопоглъщаща настилка, оградена с тактилни плочи.

Ще бъдат поставени люлки „гнездо“, музикална стена, уред за висене, фитнес уред, колело за раздвижване, лост за набиране, въртележка, рампа за наблюдение и информационен пункт.

Предвидени са и специални маси с пейки, които са „Витошки тип“, но са съобразени с възможността за паркиране на инвалидна количка, за да не се чувстват хората изолирани.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!