Живот на килограм

Начало на кампанията: 16.01.2018

Милена Ташкова и София Фердинандова са колеги психотерапевти и приятелки от двадесет години. Двете се срещат с хранителните разстройства отблизо и болезнено, когато едни от най-близките им хора се оказаха в техния капан.

Живот на килограм
869 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ZHIVOT

За кампанията

Опознават ги още по-добре в работата си като психотерапевти: през последните години всеки трети тийнейджър, който е дошъл на терапия при тях заради други проблеми, има в някаква степен и проблем в поведението на хранене, зад който има емоционална причина.

Освен познатите анорексия и булимия, напоследък срещат все повече случаи на орторексия – нездраво вманиачаване по здравословния начин на живот, което е отвъд нормалната грижа за тялото. Увеличават се чувствително и момчетата, засегнати от подобни проблеми.

Двете създават “Живот на килограм”, за да помогнат на подрастващите да приемат себе си, да разпознават емоциите си и да се справят с тях по добър начин, за да не попадат в капана на хранителните разстройства.

„Живот на килограм” е проект за превенция на хранителни разстройства сред учениците от 5 до 12 клас.  Целта на работата с тях е те да получат подходящата информация по достъпен начин, за да могат да разпознават факторите за формиране на хранителни разстройства и да реагират адекватно в ситуации на риск.

От 2016 година насам, екипът на фондация “Извън кръга” успешно си партнира с над 20 училища на територията на страната ни  – София, Пловдив, Велико Търново, Пазарджик, Павликени и др. Броят на директните бенефициенти прогресивно нараства, но приблизително около 1500 юноши вземат участние в превенционната програма в рамките на един учебен срок.

Започвайки от външния вид, стериотипите, моделите за красота, докосвайки се до забележимите или не толкова емоционални преживявания, учениците си дават сметка за “капана на хранителните разстройства” и необходимостта от конструктивни стратегии за справяне с трудните житейски ситуации

letter Благотворителният проект “Живот на килограм” вече две години достига до учениците между 12 и 18 години с цел те да бъдат предпазени от хранителни разстройства.

Целта

Целта ни е да съберем 36 000лв. които биха обезпечили работата на проекта за срок от една година.

Нашата програма ще продължи да бъде безплатна за училищата, както досега, но без външна финансова помощ, ще срещаме трудности да продължаваме и разширяваме проекта си в София и страната. Затова всякаква финансова подкрепа ще ни бъде от огромна полза.

12

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!