17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS ZHIVOT – Живот на килограм

Кампанията е стартирала на: 16.01.2018
DMS ZHIVOT – Живот на килограм
 • Необходима сума: 36 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 110 лв.
 • Събрани през ОББ: 40 лв.
 • Изпратени SMS: 408 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 101 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 2 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ZHIVOT Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS ZHIVOT на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кои сме ние

Милена Ташкова и София Фердинандова са колеги психотерапевти и приятелки от двадесет години. Двете се срещат с хранителните разстройства отблизо и болезнено, когато едни от най-близките им хора се оказаха в техния капан. Опознават ги още по-добре в работата си като психотерапевти: през последните години всеки трети тийнейджър, който е дошъл на терапия при тях заради други проблеми, има в някаква степен и проблем в поведението на хранене, зад който има емоционална причина. Освен познатите анорексия и булимия, напоследък срещат все повече случаи на орторексия – нездраво вманиачаване по здравословния начин на живот, което е отвъд нормалната грижа за тялото. Увеличават се чувствително и момчетата, засегнати от подобни проблеми.

Какво правим

Двете създават “Живот на килограм”, за да помогнат на подрастващите да приемат себе си, да разпознават емоциите си и да се справят с тях по добър начин, за да не попадат в капана на хранителните разстройства.

„Живот на килограм” е проект за превенция на хранителни разстройства сред учениците от 5 до 12 клас.  Целта на работата с тях е те да получат подходящата информация по достъпен начин, за да могат да разпознават факторите за формиране на хранителни разстройства и да реагират адекватно в ситуации на риск.

Благотворителният проект “Живот на килограм” вече две години достига до учениците между 12 и 18 години с цел те да бъдат предпазени от хранителни разстройства. От 2016 година насам, екипът на фондация “Извън кръга” успешно си партнира с над 20 училища на територията на страната ни  – София, Пловдив, Велико Търново, Пазарджик, Павликени и др. Броят на директните бенефициенти прогресивно нараства, но приблизително около 1500 юноши вземат участние в превенционната програма в рамките на един учебен срок.

Проектът “Живот на килограм” е адаптиран към всяка възрастова група, като специалистите използват разнообразни проективни методики, така че учениците да съумеят по достъпен начин да се докоснат до своите чувства и размишления по темата. Психотерапевтичният екип осъществява три срещи с учениците и съобразено с учебната програма те се провеждат в часовете на класа Целенасочено и последователно специалистите водят учениците по пътя към разкриването на “общата картина на хранителните разстройства”.

Започвайки от външния вид, стериотипите, моделите за красота, докосвайки се до забележимите или не толкова емоционални преживявания, учениците си дават сметка за “капана на хранителните разстройства” и необходимостта от конструктивни стратегии за справяне с трудните житейски ситуации

Целта ни е да съберем 36 000лв. които биха обезпечили работата на проекта за срок от една година. Нашата програма ще продължи да бъде безплатна за училищата, както досега, но без външна финансова помощ, ще срещаме трудности да продължаваме и разширяваме проекта си в София и страната. Затова всякаква финансова подкрепа ще ни бъде от огромна полза.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

1 2

Уеб адрес: www.zhivotnakilogram.com

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ZHIVOT Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS ZHIVOT на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)