DMS STEP – Сингъл Степ
DMS STEP

DMS STEP – Сингъл Степ

Кои сме ние

Иван Димов е инвестиционен банкер, дълги години живее и работи в САЩ и Австралия. Той се завръща в България и основава “Сингъл Степ” с мисията да подкрепи ЛГБТИ младежите и техните семейства в трудния процес на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация. За да покаже, че влага цялото си сърце в каузата и за да набере средства за фондацията, през 2016 г. Иван избягва 12 маратона за 12 седмици – общо 506,3 км в градове из Европа – и набира над 20 000 лв. Тогава среща Николета Габровска, която напуска дългогодишната си работа, за да помогне на каузата на „Сингъл Степ“ и става изпълнителен директор на фондацията.

Какво правим

“Сингъл Степ” цели да помогне на ЛГБТИ младежите (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс) в България да бъдат приети – от семействата си, обществото, и от самите себе си. Те искат да пропукат  “балона” на стигмата по ЛГБТИ темата с личен пример и положителни лични истории. Активно работят, за да привлекат множество съмишленици и партньори и по този начин да отворят темата и към хора, които не са част от ЛГБТИ общността, защото вярват, че отдавна е отминало времето за самоизолиране на една общност в себе си.

“Сингъл Степ” вече стартира първата си услуга: онлайн чат на техния сайт, на който младежите от общността могат да получат подкрепа, информация и пренасочване към конкретни консултации. За чата работят 9 млади и ентусиазирани доброволци всеки ден от 20:00 до 23:00 часа – практикуващи психолози и студенти по психология, хора от ЛГБТИ общността. Те са обучени да предоставят подкрепа, информация и кризисна интервенция.

Иван и Николета избират този подход, защото знаят, че младите хора предпочитат да чатят – това им дава анонимност и конфиденциалност, а чат връзката им дава комуникация с жив човек в реално време, което е много важно за този тип подкрепа. Скоро ще предоставят тази услуга и под формата на телефонна линия, насочена към родителите.  И двете услуги са безплатни и достъпни от цялата страна.

Ще основат и общностен център в София, където ще се провеждат индивидуални и семейни консултации, групи за взаимопомощ, изложби, социални събития – място, което не само да бъде “дом” за ЛГБТИ хората, но да бъде с широко отворени врати за всички приятели и съмишленици на общността.

Сподели

Заедно събрахме 724 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
271 38 0 245 лв. 132 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията