DMS CODE – MindHub
DMS CODE

DMS CODE – MindHub

MindHub – Кои сме ние?

Поли Янкова основава MindHub, за да помогне на децата в България да получат качествено образование тук, в родината си. Поли вярва, че за успеха на младите хора в бъдеше, когато те ще трябва да работят различни от днешните професии, ще се изискват много повече аналитични знания, умения за работа със софтуер и дори разбиране на базов софтуер. Те ще са необходими за повечето професии, а не само за тези в IT индустрията. Тя смята, че това не трябва да плаши родителите, а само да им даде насока как да подготвят децата си за тяхната реализация.

Какво правим

MindHub е технологична образователна организация, която учи най-малките на основи на програмирането. Днешните деца опознават технологиите още в първите си години, но ги използват само като потребители. Целта на MindHub е да насочи техния интерес в посока да се учат и развиват, използвайки технологиите. Чрез своите уроци по програмиране, екипът им развива логическото и аналитично мислене на децата, креативността им, както и способността им за решаване на сложни задачи, което им помага да са по-успешни дори в ежедневни ситуации.

Работят по авторска учебна програма, изцяло проектно ориентирана, която позволява на децата да започнат обучението си на 6 години и да завършат с изучаване на програмен език при навършване на 10-тата си година. Обучават децата през специални игри и инструменти за обучение на деца по програмиране, разработени и съобразени с възрастта им. Използват голямо разнообразие от софтуерни среди за разработка, различни приложения, хардуерни инструменти, бордови игри, дронове и роботи, чието поведение децата могат да програмират. Екранните занимания вървят ръка за ръка с живата игра. Работят ежедневно с децата и за изграждане на социалните им умения – за работа в екип, за представяне пред група и за разпределяне на задачите в екипа.

В момента MindHub работи в 5 града – София, Пловдив, Велико Търново, Русе и Варна. Предстои им да изградят мрежа от училища в България, които да обучават своите ученици на програмиране по учебна програма и методологията на MindHub.

Сподели

Заедно събрахме 22 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
16 3 0 0 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията