Мечта за море
DMS MORE

Мечта за море

Кампанията приключи успешно, децата успяха да отидат на море! Благодарим на всички дарители, които ги подкрепиха!

Сподели

Заедно събрахме 569 лв.

Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
219 0 0 0 340 лв. 0 лв. 10 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв. 0 от 5 лв. 0 от 10 лв.

Децата останали без родители са наши деца

Фондация “Фабрика за анализи и решения” е създадена през 2018 г. Ние сме екип от доброволци, които работим като ментори на уязвими деца и младежи. С индивидуален подход ги подкрепяме във всички техни нужди.

Сигурни сме, че няколко дни край морето ще зарадват децата и младежите без семейства повече от всичко. Защото в ежедневието си те разполагат единствено с най-базовите неща, осигурени от общинските служби – покрив, храна и медицинско обслужване. За всичко останало разчитат на добрите сърца на дарителите.

През ваканциите децата и младежите нямат възможност да отидат някъде извън София и изключително рядко им се случва нещо различно от стоенето в дома или разходките из града.

Някои от младежите работят, но средства за почивка на море просто няма. Невъзможността за да правят нещо смислено води до това  някои да се затварят в себе си и да не излизат, а при други е обратното – прекарват времето навън и често попадат в рискови проблемни ситуации и стават част от групи с опасно, дори престъпно поведение.

Имаме огромното желание да предоставим на тези изстрадали души нещо различно, което за повечето от нас е толкова нормално и достъпно – просто няколко дни край морето. Преживяване, за което те са мечтали винаги!

letter Те никога не са резервирали хотел, не са избирали плажна кърпа, а какво е „ол инклузив“ знаят единствено от сериалите. Те са осем младежи без родители и живеят в общинските Преходни жилища в кв. Горна баня в София. Те са само осем, а ние сме хиляди – нека помогнем лятото на 2023-а да се превърне в незабравим спомен за тях!  Затова набираме средства за морски лагер в Китен за тези осем деца и младежи без родители.