Решение на Обществения съвет на дарителската кампания „Заедно в бедствието“

Решение на Обществения съвет на дарителската кампания „Заедно в бедствието“

Сподели

Днес, 7 юли 2014 г, Общественият съвет на дарителската кампания „Заедно в бедствието“ реши да отпусне финансиране до 90 000 лева на пострадалите от наводненията в област Велико Търново.

Средствата са от дарените пари по сметката на кампанията и ще бъдат предназначени за купуване на мебели и домакинска техника на общо 138 домакинства от Велико Търново, Дебелец, Килифарево, селата Габровци, Церова кория, Райковци, Радковци, махала Пъровци. Помощта ще бъде различна за отделните домакинства – в зависимост от щетите. Нуждите са описани от администрацията на община Велико Търново и са потвърдени от доброволци на кампанията.

За област Велико Търново няма да са необходими дарителски средства за ремонтни дейности и дезинфекция, тъй като общината поема тези разходи с дарения и средства от свой фонд. В писмо до Фондация „Помощ за благотворителността в България”, кметът инж. Даниел Панов изказва благодарност за съпричастността.

Пострадалите семейства ще получат ваучери, с които ще могат да си закупят необходимите им вещи от предварително изготвен списък от магазини в района на Велико Търново. Общественият съвет възложи да се направи проучване на местните магазини за наличие на необходимия асортимент и цени.

Изразяваме благодарност към всички дарители и доброволци. До този момент по сметката на кампанията „Заедно в бедствието“ са постъпили 262 272 лeва, а изпратените sms-и с текст DMS VARNA на номер 177 77 са 700 578.