dm подкрепя бедстващите региони с парични средства и продукти в размер на 40 000 лева

dm подкрепя бедстващите региони с парични средства и продукти в размер на 40 000 лева

Сподели

Веднага след катастрофалните наводнения dm организира помощ за пострадалите региони. На 20 юни след трагичните събития беше обявено набирането на средства чрез процент от оборота на сектор „Домакински продукти“. За периода 21-27 юни събраната сума е на стойност 5000 лв. Ръководството на dm реши, че тези средства ще бъдат дарени за реставриране на Централна детска градина №24, Приказен Свят в град Добрич.

Голяма част от пострадалите са загубили своите домове и личните си вещи. След изриване на калта и дезинфекцирането на къщите най-необходимите продукти в бедстващите региони са тези за лична хигиена, почистващи препарати, както и бебешки храни и консумативи. „Това е най-малкото, с което можем да помогнем на хората, изгубили цялото си имущество и своите домове след бедствията“, обяснява прокуриста Цонка Иванова.

Приблизително 10 000 продукта в размер на 40 000 лв. – пелени, продукти за лична хигиена, прахове за пране, почистващи препарати, храна за бебета, грижа за тяло, както и препарати срещу инсектициди – се предоставят в пострадалите райони – Варна, Добрич, Велико Търново. Dm предоставя помощта на сдружение Български дарителски Форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” – организатори на дарителската кампания „Заедно в бедствието“, чрез който продуктите да достигнат до пострадалите хора. Продуктите по градове се изпращат както следва: Варна на 3 юли, Велико Търново на 9 юли и Добрич на 10 юли.

Всички предоставени продукти ще бъдат разпределени и раздадени на място от доброволци и партньорски организации, спрямо индивидуалните нужди на пострадалите хора.