„Малките герои“ преобразиха детското отделение на „Пирогов”

„Малките герои“ преобразиха детското отделение на „Пирогов”

Сподели

„Малките герои” – благотворителната  инициатива на Фондация „Америка за България” и партньори преобрази детските клиники в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в приказна и гостоприемна среда за децата и техните семейства. На 23 октомври 2017 година се състоя официалното откриване на изцяло ремонтираните със средства на държавата и преобразените детски отделения благодарение на „Малките геори”.

„Малките герои“ завладяват трите етажа на детските клиники в „Пирогов“ с Героите на седемте морета (на приземен етаж), Герои от детски приказки(втори етаж), Супер-герои от нашето ежедневие (трети етаж), a в двора на болницата бе изградена нова детска площадка. Сребърният бор, посаден от Фондацията до детската площадка, ще напомня за „Малките герои“ и ще огрява двора на „Пирогов“ с коледната си украса.

„Благодаря на всички, които се включиха в инициативата и отделиха средства от сърце! Благодаря на Фондация „Америка за България“ и на всички дарители! Досега ремонт в „Пирогов“ не е правен, откакто е построен, а е важно хората, които идват тук да се чувстват по-спокойни. Пожелавам ви малко пациенти и всички да излизат живи и здрави!“, каза министър-председателят Бойко Борисов на официалното откриване, минути преди да пререже лентата.

„Идеята на Фондация „Америка за България“ бързо порасна, след като множество щедри дарители като ИКЕА, УниКредит Булбанк, HP, Walltopia, Happy, дизайнерът на Музейко, Лий Сколник и много други се присъединиха, за да подкрепят инициативата. В допълнение към това DMS кампанията „PIROGOV” събра 11 212 лева.

Tака заедно преобразихме интериора на 65 стаи, разположени на 3 етажа и обща площ от 2,270 квадратни метра, а общата стойност на инвестицията е 400,000 лева”, обобщи резултата президентът на Фондация „Америка за България“ г-жа Нанси Шилър.

„Малките герои” обедини усилията на бизнесa, неправителствените организации, медиите и индивидуалните дарители, в стремежа на Фондацията да възроди традициите на дарителството в България в името на децата на България.

Големите герои на „Малките герои“ са ръководството, лекарите, сестрите и санитарите на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, както и всички компании и индивидуални дарители, вложили средства и труд за преобразяването на детските отделения на „Пирогов“ в приказна и приветлива среда за децата и техните близки:  – ИКЕА България, УниКредит Булбанк, Happy Bar&Grill, Hewlett Packard Enterprise, Walltopia, Американска търговска камара в България, Хенкел България, Посолство на САЩ в България, LHSA+DP, Ню Йорк, Академия „Градът”, Музейко, Baustoff+Metall, Sensor-S,Център за творческо обучение, Tribal Worldwide София, СтераМед, Rofix, Area, АстраЗенека България; БНТ, bTV, НОВА Телевизия, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, BiTelevision; всички индивидуални дарители; всички дарители в DMS кампанията PIROGOV, а Григор Димитров подкрепи инициативата като неин патрон.

DMS PIROGOV 2 DMS PIROGOV 3 DMS PIROGOV 4 DMS PIROGOV 5 Screen Shot 2017-03-30 at 10.57.44 AMDMS PIROGOV 1 Screen Shot 2017-03-30 at 10.58.09 AM Screen Shot 2017-03-30 at 10.58.32 AM