За два часа Спешната дарителска кампания заради кризисната ситуация в областите Варна, Добрич, Велико Търново и други пострадали от стихията населени места получи над 45 000 дарителски sms!

За два часа Спешната дарителска кампания заради кризисната ситуация в областите Варна, Добрич, Велико Търново и други пострадали от стихията населени места получи над 45 000 дарителски sms!

Сподели

Към 10:30 часа са изпратени 45 881 дарителски sms за Спешната дарителска кампания заради кризисната ситуация в областите Варна, Добрич, Велико Търново и други пострадали от стихията населени места.

Благодарим ви за подкрепата!

Поради големия трафик на дарения чрез sms в DMS системата е претоварена – възможно е чест от хората, изпратили съобщение с текст DMS VARNA на номер 17 777, да не получават веднага обратен sms с потвърждение, че са направили дарение. Всеки абонат ще получи потвърждаващ SMS, но с известно закъснение заради претоварването.

Може да се включите като изпратите смс с текст на латиница DMS VARNA на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и Mtel).

За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

В системата на DMS могат да се пращат sms само от абонати на българските оператори, и от територията на страната – при използването на роуминг също не могат да се пращат дарителски sms!

За дарения от чужбина:

Дарителска банкова сметка:
IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. „Св. Неделя“ № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

В банковата сметка може да се получават дарения и от чужбина, като те няма да бъдат таксувани с входящи такси!

Може да дарите он-лайн чрез сайта на фондация „Помощ за благотворителността в България“: ТУК

ФПББ и БДФ ще работят за координиране между дарителските кампании, евентуалната държавна помощ и общините и ще поканят представители на институциите и медии в Обществен съвет, който ще осигури прозрачност на решенията с дарителските пари, набрани с DMS VARNA, по банковата сметка и онлайн.

Благодарим ви, че дарявате за кампанията в подкрепа на пострадалите от бедствието!