Важни съвети към дарителите

Важни съвети към дарителите

Сподели

В подкрепа на всички, които под различна форма, но винаги водени от състрадание и хуманност, даряват за да помогнат на някого, бихме искали да дадем ценни съвети как и кога да даряваме, за да има удовлетворение за всички страни в този процес. За съжаление продължават опитите за измама и спекулациите с човещината у хората, но това лесно може да се предотврати. Надяваме се, че всеки от вас подхожда към дарителския акт с необходимата отговорност и внимание, като добре се информира, преди да вземе решение.

Никога не давайте пари на ръка
Нито на улицата, когато настойчиво ви подадат картичка, нито когато ви позвънят на вратата вкъщи или в офиса, независимо дали молителят действа сам или представлява фондация. При всички случаи става въпрос за измама и спекулация. Обърнете внимание, че за картичката (билетчето) винаги ще ви поискат около 2 лева. Това е така, защото измамите до 2 лв. се считат за нищожни и не се преследват от българското законодателство.

Дарявайте само по банков път и/или чрез ДМС 
Навсякъде в цивилизования свят даренията (за всякакви каузи, не само за болни хора) се извършват единствено по банков път, затова настоятелно ви съветваме да използвате този начин. Бутоните за онлайн дарения се намират под информацията за всяка от кампаниите в DMS. Личните дарителски сметки не са обявени в сайта, но изпращаме информация за тях, ако получим запитване.

buttons-online

Информирайте се
Преди да вземете решение да дарите, отделете време да се запознаете със случая. Информация за актуалните каузи в DMS  винаги можете да намерите в сайта ни. Кампаниите, които вече са спрени, можете да намерите в секцията Приключили кампании. Във фейсбук страницата ни, както и през контактната форма за запитвания на сайта, можете да зададете всички въпроси, които ви интересуват.