Стартира националната кампания „България е с вас“ за набиране на средства за пострадалите от наводненията на 6 февруари 2012

Стартира националната кампания „България е с вас“ за набиране на средства за пострадалите от наводненията на 6 февруари 2012

Сподели

БНТ започва дарителска кампания „България е с вас“ в подкрепа на пострадалите от опустошителното наводнение в село Бисер, което отне живота на осем души, има изчезнали, а десетки домове останаха под вода.

Вие  може да се включите в кампанията, като изпратите дарителски SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS BEDSTVIE за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната. Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.

Можете да направите дарение и по банков път на следната банкова сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN: BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07
BIC: UNCRBGSF
Бенефициент на сметката: ФПББ (Фондация „Помощ за благотворителността в България“)

В тази кампания БНТ си партнира със Социалното министерство, което предостави адреса на териториалното подразделение на Агенцията за социално подпомагане в град Харманли. Одеяла и дрехи могат да се изпращат на адрес: Харманли, ул.“Иван Вазов“ 46-А. Може да изпратите вашите дарения и в подразделението на агенцията във вашия град.

Можете да се свържете с нас на e-mail адрес – sos@bnt.bg.

Средствата ще се изразходват за:

1. Спешна помощ в рамките на първите дни след наводнението – храна, вода, одеяла, отопление, транспорт, медикаменти и друго необходимо.

2. Средства за мероприятия по отводняването – закупуване на помпи и друга необходима техника.

3. Средства по възстановяване на живота в засегнатите населени места.

Очакваме Вашата помощ.