На 20 април Габи замина за Италия

На 20 април Габи замина за Италия

Сподели

На 20 април Габи замина за Италия и вече можем да съобщим първите новини относно състоянието й. Детето отпътува буквално „от днес за утре”, за първата болница, която се съгласи да го приеме без авансов превод на необходимата за лечение сума.

Причината за това бързане беше състоянието на Габи, което не търпеше повече изчакване. Започването на третия курс химиотерапия се отлагаше прекалено дълго – над половин месец след датата по схема, заради постоянно високата температура, която Габи поддържаше, а лекарите в „Св. Марина” Варна така и не успяха да овладеят. Още с пристигането детето незабавно е прието в болница San Camillo-Forlanini в Рим. Същия ден му е поставен централен източник и са направени пълни изследвания, включително ядрено-магнитен резонанс и миелограма. Резултатите показват, че в момента Габи е с 60% бласти. Поради ниските кръвни показатели се е наложило и спешно кръвопреливане. Паралелно с това са започнали изследвания на сестричката на Габи за донорска съвместимост.

От вчера Габи продължава химиотерапията, но по нов, по-щадящ протокол. Малкото ни момиченце е заобиколено с много внимание и загриженост в италианската болница. Вчера дори е посрещала неочаквани гости – футболистите на „Рома”, които пристигнали в отделението с пълна кошница великденски яйца и подаръци.