Дарения от DMS ZAEDNO осигуряват топла зима в Мизия

Дарения от DMS ZAEDNO осигуряват топла зима в Мизия

Сподели

12 000 лева ще бъдат преведени днес на община Мизия от кампанията DMS ZAEDNO. С тях ще бъдат платени първите фактури за ток, дизелово гориво и вода на хората, останали без дом след наводенията в Мизия през лятото на 2014-та.

През декември в общинското общежитие бяха настанени 21 души, а във фургонното селище на града – 54. Още тогава общественият съвет на кампанията DMS ZAEDNO взе решение да подпомогне най-пострадалите домакинства в Мизия, като покрие разходите им за режийни през зимните месеци.

„Това сa възрастни хора и семейства с деца, с ниски доходи, чиято загуба на дом, основни вещи, включителмо зимнина, е наистина голяма – коментира Елица Баракова, изпълнителен директор на ФПББ. – Хората се радваха и само на посещението и вниманието ни и съм длъжна да предам голямата им благодарност към дарителите.“

По същия начин ще бъдат платени фактурите и в следващите месеци.

За община Мизия кампанията DMS ZAEDNO набра общо 50 607 лева. от дарителски sms-и, по банкова сметка и онлайн дарения през дарителската платформа на ФПББ. DMS ZAEDNO е кампания на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Българския дарителски форум, подкрепена от Нова ТВ, БНТ, България oн Eр и много други медии.

DMS ZADENO