Сумата по кампанията „Помогни на Радо” беше набрана за по-малко от два месеца – предстои операцията на Радослав!!!

Сумата по кампанията „Помогни на Радо” беше набрана за по-малко от два месеца – предстои операцията на Радослав!!!

Сподели

За по-малко от два месеца беше набрана сумата по кампанията „Помогни на Радослав”!

Кампанията набираше средства за Радослав Георгиев, който през месец юни 2008 претърпява тежка челна катастрофа. Следват месеци в кома и поредица от оперативни интервенции, които успяват да спасят живота на младежа. След операциите Радо остава с отворен череп и парализиран в инвалидна количка, като в рамките на една година трябваше да се закупи специална титанова мрежа за затварянето на черепа, което е животоспасяващо.

Кампанията на Радо в проект „Единен дарителски номер” стартира на 29 април 2009 година, а към 8 юни в подкрепа на кампанията бяха изпратени общо 5 888 дарителски смс-а. Сумата от тях и средствата от други дарители успяха да осигурят близо 11 000 лева, които бяха достатъчни за закупуването на титановите мрежи за операцията на Радослав.

В момента Радо е във Военно-медицинска академия и се подготвя за операцията.

Екипът на „Единен дарителски номер” благодари на всички, които подкрепиха кампанията!

Към момента кампанията на Радо няма да бъде спирана в системата на „Единен дарителски номер”, тъй като за следоперативното лечение и за процедурите по възстановяването на Радослав ще са необходими още средства. Точната сума и нейното предназначение ще бъде качена на сайта на DMS веднага, щом се операцията на Радо премине и се получи повече информация от лекарите и неговите родители.

В момента всички стискаме палци и искрено желаем операцията на Радо да бъде успешна!