Помощ за Васко

Васил Иванов Ново село, Русе
Начало на кампанията: 22.08.2024

Момчето трябва да премине през операции за коригиране на гръбначно изкривяване и на едната ръка, с която в момента не може да си служи.

Помощ за Васко
112 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS VASIL

За кампанията

От раждането си Васил изостава в двигателното си развитие. Първоначално му е поставена диагноза „Детска церебрална парализа“, но с времето, заради все по-засилващото се отпадане на двигателната активност, стигаща до невъзможност да седи, е диагноситициран с „Наследствена сетивно-моторна невропатия“.

В годините Васил провежда системно рехабилитация. Претърпял е и редица ортопедични операции, без подобрение.

През 2022 год. преминава през 2-месечен курс на интензивна рехабилитация в болница „Газиосман паша“ в Турция, където му е препоръчана операция за коригиране на гръбначното изкривяване и операция на ръка.

Очакваният ефект е Васил да може да сяда и да си служи с ръката, което в момента е невъзможно.

letter Васко е завършил интериорен дизайн в Професионалната гимназия по строителство в Русе. Той обича да учи и въпреки уврежданията си сега е студент в Русенския университет. И двете учебни заведения са пригодени за хора с увреждания, което е улеснение за Васко и майка му Ивелина, която е неотлъчно до него. За самия учебен процес Васко има нужда от нея – тя е с него в часовете, записва лекциите, учат заедно и му помага да се подготвя за изпити. Помагат му и състудентите му, с които се разбира прекрасно. Но Васко мечтае и за друго – да се изправи на крака.

Целта

Стойността на двете операции е 51 400 евро.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!