Лято за деца без родители

Начало на кампанията: 27.05.2024

Набираме парични дарения за летен лагер за 14 деца без родители от общински дом за деца.

Лято за деца без родители
2 169 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS BALKAN

За кампанията

Когато за тях не са организирани ангажиращи преживявания, децата и младежите в институциите не прекарват ваканцията по най-полезния начин. Някои стоят в дома и се затварят в себе си, а други обратното – прекарват времето навън и често попадат в проблемни ситуации и в групи с вредно и дори престъпно поведение.

Ние полагаме всички усилия, за да осигурим по-цветно и пълноценно детство за децата, лишени от родителски грижи. За лятото на 2024 г. организираме едноседмичен лагер във Врачанския Балкан!

Избрахме този лагер, защото целим „изваждане“ на децата от изолираната им среда, поставяйки им определени предизвикателства. Те от своя страна стимулират вродената им креативност и спомагат за личната им изява.

Интригуващ е и приключенският елемент. Той показва различен начин на живот и на прекарване на свободното време, осмисля и емоционално „зарежда“ младежите с позитивни и незабравими спомени. Спомага за това те да се опознаят по-нестандартен игрови път, като се учат да действат и работят в екип, който се поддържа, бори, спори, аргументира, доказва и в крайна сметка достига до своето познание и място в обществото.

letter Смяната на фокуса, различният поглед към света и собственото място в него, излизането от зоната на комфорт – това е начинът, по който всеки човек учи най-много.

Целта

За да могат децата да получат това преживяване са необходими 15 162 лева за 19 души общо. С тях ще заплатим разходите към организаторите на лагера за 14 младежи, 3-ма възпитатели и 2-ма инструктори.

В цената е включено всичко необходимо за седем нощувки – лицензиран транспорт, настаняване на база пълен пансион в младежки еко център Очиндол, екипировка и материали за активностите, застраховка, ДДС. Сумата не е малка, но с условията за децата и сигурността им не се правят компромиси.

Ние сме доброволци от фондация „Програма Генерация“ и подпомагаме уязвими деца, като се стремим да осигурим за тях условия за личностно развитие, подготовка за училище, насочване към подходяща професия. Това не се предоставя от държавата – нейните грижи се ограничават до подслон и изхранване. Затова се стараем да подготвяме децата за всичко, което ги очаква, когато напуснат социалната система, в която живеят сега.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!