Радостта да бъдеш причината за усмивката на лицето на другия!
DMS ELA

Радостта да бъдеш причината за усмивката на лицето на другия!

Сподели

Ние сме Сдружение «Ела и ти» и вече 7 години правим планините и пещерите в България достъпни и за хората със затруднени и напълно ограничени физически възможности.

Една дългоочаквана наша мечта стана реалност –  благодарение на вашата огромна подкрепа, скъпи дарители, успяхме да закупим 2 броя специализирани оригинални колички!

Средствата събрахме чрез кампанията „Достъп до природата за хора с двигателни проблеми“ чрез дарителски SMS-и с кодова дума DMS ELA и в Платформата.бг за онлайн дарения.

Нашите партньори Фондация ТруБлу организираха благотворителен турнир и успяха да осигурят част от средствата за закупуването на една количка, 3 пухени чувала и 3 самонадуваеми постелки за зимните ни приключения.

Павел Стойков проведе самостоятелна кампания сред приятели и съдейства за предоставянето на безвъмезден транспорт от Франция с The Delamode Group. С остатъка от даренията ще покрием разходите за съхранението на инвентара за една година поради липса засега на подходящо наше помещение.

Вашата подкрепа ни дава сили да продължим да създаваме свят, в който невъзможното става реално, а думите равнопоставеност, толерантност и помощ са двигателите на тази магия!

Какво предстои?

На 9 март ще проведем за 4-та година инициативата «Панти, шейни, усмивки».

Пет шейни с трудноподвижни или напълно неподвижни хора ще бъдат теглени от доброволци – скиори или туристи с подходящи планинарски обувки, котки или снегоходки от х. «Алеко» до Черни връх. Събитието се реализира с подкрепата на Планинска спасителна служба – отряд София.

Можете да подкрепите каузата за достъп до природата на хора с увреждания и двигателни затруднения с дарителски SMS с кодова дума DMS ELA на 17777 за трите мобилни оператора.

 

Заедно събрахме 5 255 лв.

Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
394 61 18 0 3162 лв. 170 лв. 1284 лв.

Защо го правим

Интересът към събитията ни нараства постоянно. Разчупихме стереотипа и показахме на хората с увреждания един различен свят, на приятелска общност, по-екстремно преживяване и силни емоции.

До момента сме успели да покажем недостъпни места, закътани в нашата природа на над 150 човека с увреждания и с подкрепата на над 450 доброволци.

Заедно сбъдваме мечти и покоряваме върхове, плуваме в реки и се спускаме в пещери, препускаме в състезание по планинско бягане и се потапяме в планинската белота с шейни. Всичко това е възможно благодарение на множеството сърцати доброволци.

Ние сме фондация “Ела и Ти” и вече 7 години правим планините и пещерите в България достъпни и за хората със затруднени и напълно ограничени физически възможности.

Бяхме на Седемте Рилски езера, в пещерите Съева дупка, Снежанка, Банковица и Проходна, качихме се няколко пъти на снежния Черни връх и достигнахме х. Вихрен с шейни, теглени то скиори, плувахме на водни колела в язовири и реки, прелетяхме с въжен тролей над Фотински водопади, посрещахме изгреви и изпращахме залези,  качихме се на/върху Караджов камък, преминахме трудната пътеката до пещерата на Св. Иван Рилски, участваме всяка година в състезанието “По стъпките на Алеко” в отбори с нашите многобройни приятели с увреждания. 

Успяхме да достигнем до х. Рибни езера, най-високопланинския язовир Калин и до х. Иван Вазов. И двете събития бяха предизвикателство, защото включиха необходимостта от подсигуряване на високопроходими автомобили.

Каним всички желаещи да се включат в нашата кампания, за да тръгнем отново на един разЛичен планински поход във всички годишни сезони.

Искаме отново да минем отдвъд границите, разчупим стереотипа и покажем, че и те, хората с увреждания могат да имат едно по-различно и екстремно преживяване. Ако някой каже НЕВЪЗМОЖНО! То ние всеки път отговаряме Не, ВЪЗМОЖНО е!

Благодарим ви!

letter Предизвикателствата стават все по-големи, а в едно с това и броя на участниците. Всеки път се разделяме с въпроса на нашите участници: „Кога е следващото събитие?” За да не вдигаме рамена, а можем решително да кажем кога, имаме нужда от Вашата подкрепа. Поставихме си амбициозния план – всеки месец по едно събитие. За да стане това възможно имаме нужда от Вашата регулярна подкрепа с месечни вноски.