Дари живот на бездомните!
DMS CAT

Дари живот на бездомните!

Сподели

През февруари 2024 г. започва съвместна кампания на Dare to Care Animals с доставчика на храна за домашни любимци zooplus.bg в помощ на бездомните животни, за които се грижат от организацията.

Кампанията е под наслов „Дарете zooTочки, а zooplus ще се погрижи те да достигнат до животните в нужда“.

Екипът на фондацията продължава да е фокусиран и върху осиновявания на котки, обгрижване на нуждаещите се през зимата и творчески работилници за мартенички с кауза.

Подкрепете ги! #DMS CAT на номер 17 777

 

Заедно събрахме 56 509 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
28740 8584 1567 1656 лв. 821 лв. 289 лв.

За кампанията

Дейността ни се финансира изцяло от дарения на хората, които се вълнуват от каузата. Сдружението няма финансиране от държавата, от чуждестранни или частни фондове.

Ежемесечно имаме нужда от средства за лечение, храна, грижа, кастрации, обезпаразитяване на бездомните, за които се грижим и създаване и разпространение на образователни материали и инициативи за животните. Значителна част от средствата са нужни за покриване на медицински сметки и лечение.

Лечение, кастрация и осиновяване:

  • Пострадалите бездомни животни, които спасяваме от улицата, се лекуват във ветеринарна клиника, обезпаразитяват се, кастрират се и се социализират във временни приемни домове.
  • След това ги осиновявяваме щастливо в България при отговорни стопани. За няколко години, сме спасили от улицата и осиновили над 200 бездомничета и техният брой расте. Лекувани, кастрирани и хранени на улицата са още над 200 животни.
  • Над 600 души са консултирани от нас всяка година за спасяване и грижа за бездомничета.
  • Котките, които са диви или свикнали навън, лекуваме и кастрираме по метода „Кастрирай и върни“ за намаляване на популациите.

Около 50% от бездомните животни на улицата са бивши домашни животни или техни поколения – изхвърлени, изоставени или изгубени. На улицата те имат кратък живот, изпълнен с опасности, травми, болести, студ и глад.

Всяка година спасяваме, лекуваме и кастрираме пострадали, ранени, болни и застрашени бездомни от улиците, а на тяхно място всяка година се появяват десетки и  стотици нови бездомни животни.

За няколко години, сме спасили от улицата и осиновили над 300 бездомничета и техният брой расте. Лекувани, кастрирани и хранени на улицата са още над 300 животни.

letter За да достигнем дългосрочна промяна на ситуацията с бездомните животни в България и по-малко животни да страдат на улицата всяка следваща година, ние сме сред първите организации стартирали своя образователна програма за по-добра и отговорна грижа за животните – бездомни и домашни.