Заедно в застъпничеството

Заедно в застъпничеството

Начало на кампанията: 02.02.2024
Цел: 5 000 лв. месечно
Остават: 4 823 лв.
Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
216 15 1 0 316 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 3 от 2 лв. 1 от 5 лв. 0 от 10 лв.

За кампанията

Имаме нужда от месечни дарители, за да можем да продължим ежедневната ни застъпническа работа – да изискваме от институциите по-добри държавни политики в грижата за здравето, ранното развитие, образованието и безопасността на децата.

Стани наш месечен дарител, за да можем да продължаваме дейността си!

Искаме децата да не са в бедност, да са социално приобщени, да получават адекватно образование и адекватна лекарска грижа.

Искаме училище без насилие и подкрепа за децата в нужда. Защото за нас децата са важни. Те са 15% от населението на България и 100% от бъдещето ни.

Знаем, че дарителството за застъпничество не винаги се припознава.

Застъпничеството изисква време, неуморим труд, спорове и вдигане на глас срещу структурните прегради.

Резултатът идва бавно, но постига дълготрайна качествена промяна в грижата за благосъстоянието на децата и семействата у нас.

Ето няколко наши инициативи и успехи, които направиха голяма разлика в живота на децата в България.

Лечебна храна за 550 деца:
След двегодишни усилия и сътрудничество със заинтересовани организации, Националната здравна осигурителна каса прие два кода, които ще осигурят лечебна храна за повече от 550 деца от цялата страна. Сега те ще получават необходимата грижа от държавата, без да зависят от дарителски кампании.

Обществен съвет за детската болница:
Изискахме създаването на Обществен съвет, който гарантира прозрачност и обществен контрол в създаването на Национална детска болница.

Реформа в системата на осиновяване:
Заедно с организации и нашата Мрежа за правна помощ успешно постигнахме реформи в системата на осиновяване, защитавайки интересите на близо 2 милиона българи. Тези усилия включваха участие в ключови консултации и процеси, свързани с реформата.

Европейско застъпничество:
Създадохме съвместно застъпничество с мрежата на Eurochild за работа върху Европейската детска гаранция, борбата с детската бедност и предотвратяването на разделянето на семействата.

Подкрепа за децата в нужда:
Чрез кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!“ доставихме 3428 мечтани книги на деца и младежи от цяла България.
Също така подпомогнахме над 70 деца от Царево, Кърджали, Бяла Слатина и Търнава, осигурявайки им учебни пособия, униформи и изхранване за новата учебна година.

letter Бъдете част от този процес и подкрепете работата ни, за да продължаваме да изграждаме един по- добър път за децата на България.