Включи се в кампанията “Мартенички за малките герои” ❤️
DMS BEBE

Включи се в кампанията “Мартенички за малките герои” ❤️

Сподели

За пета година Фондация “Нашите недоносени деца” организира своята първомартенска кампания в подкрепа на семействата на най-малките герои, а именно недоносените бебета, които ще посрещнат Баба Марта за първи път, но не у дома, а в някое от неонатологичните отделения в страната.

Помогни ни да вдъхнем кураж на техните семейства с един малък жест – мартеничка с послание за бързо прибиране у дома!

През 2023 г., с помощта на доброволци, бяха изработени цели 3 255 двуцветни символи на здраве, а освен на близките на малките герои, те донесоха радост и на медицинските работници, които денонощно обгрижват най-големите герои!

🥰 Ако и ти искаш да изработиш мартенички за недоносените бебета, трябва да имаш само сръчни ръце, малко материали за работа и въображение!

Условията за мартеничките са само няколко, но и много важни:

✔️ да се закачат като Пижо и Пенда (не гривнички);
✔️ да са с размер не по-голям от 4-5 см.
✔️ не се притеснявайте за опаковката, ние ще се погрижим за това;
✔️ ако ви е трудно да ги сътворите сами, може да изпратите и купени, но трябва да отбележите, че не са ръчно изработени.

Фондация “Нашите недоносени деца” ще прикрепи към тях картички с послание към семействата и бебето, ще добави името на доброволеца и ще изпрати мартенички до повече от 30 неонатологични отделения в цялата страна.

📝 Кампанията е активна от началото на месец януари до 19 февруари.

Може да изпратиш мартеничките по куриер за твоя сметка до адреса на фондацията или да ги занесеш на място в Център за детско развитие “Малки чудеса” в София – ул. “Майор Димитър Думбалаков” №38, ет. 4 и 5.

💌 Ако желаеш да се включиш, не се колебай да се свържеш с нас! Повече подробности можеи да откриеш на сайта ни: premature-bg.com

Заедно събрахме 113 482 лв.

?>-->
Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
30228 29579 3776 02875 лв. 681 лв. 1629 лв.

За кампанията

Работата на Фондация „Нашите недоносени деца“ е насочена към три основни направления,  като всяко от тях е от ключово значение за недоносените деца!

  • Да осигурим по-добри грижи за недоносените бебета в болница
  • Да осигурим повече прегръдки на недоносените бебета – чрез изграждане на семейни стаи и кътове за кърмене и кенгуру-грижи
  • Да подкрепим ранното детско развитие и семействата на недоносени бебета в център “Малки чудеса” 

Всяка година 6000 бебета се раждат твърде рано и твърде малки, неподготвени за живот извън майчината утроба. Поради ниското си тегло и не напълно развитите си органи и системи, те имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят.

Фондация “Нашите недоносени деца” работи активно за осигуряване на най-добра медицинска грижа и комфорт на бебето и семейство по време на болничния престой, чрез даряване на животоспасяваща апаратура, изграждане на кътове за кърмене и кенгуру-грижи, даряване на анатомични гнезда за бебетата, покривала за кувьози, плетива, информационни материали за специфични рискови състояния при недоносените бебета и други.

Ние знаем колко е важно за всеки родител да бъде близо до бебето си, когато то се бори за живота си, защото самите ние сме майки, родили преждевременно и помним чувството да сме разделени от децата си в продължение на месеци.

Защото всяко бебе заслужава възможността да бъде в прегръдките на мама и татко, докато порасне достатъчно, за да напусне болничното отделение!

В сянката на пандемичната криза, през последните две години, достъпът на семействата до неонатологичните звена е силно ограничен, а бебетата им се възстановяват без възможност за контакт със своите родители.

Ето защо Фондацията стартира инициативата #БезРаздяла|“Гласът лекува”, застъпвайки се за правото на бебетата да усещат гласа, обичта и топлата прегръдка на своите родители.

В Център “Малки чудеса” работим, за да осигурим подкрепа на семействата на преждевременно родени бебета и деца с трудности в развитието. Центърът разполага с логопеди, детски и фамилни психолози, ерготерапевт, специалист ранно детско развитие, хранителен терапевт, както и медицински специалисти, с които родителите могат да се консултират. Центърът предлага:

– Социална програма за семействата с финансови затруднения;
– Безплатна програма за проследяване на здравето и развитието на недоносените деца;
– Индивидуални консултации и терапевтична подкрепа от специалисти по ранно детско   развитие;
– Групови занимания за подкрепа на ранното детско развитие и социални умения;
– Групова и индивидуална подкрепа за родители на недоносени деца.

letter 1 на всеки 10 бебета се ражда преждевременно в България, като в някои градове недоносените бебета са много над средното за страната - близо 18%.
Включи се с помощ и като доброволец. Виж как тук