40 деца годишно ще продължат да получават хипотерапия в конна база „Ахил“
DMS BAZA

40 деца годишно ще продължат да получават хипотерапия в конна база „Ахил“

Сподели

През месец декември фондация „Можем заедно“ активизираха кампанията „Да спасим конна база „Ахил“ чрез два благотворителни базара, проведени в хотел „Будапеща“ и Министерството на труда и социалната политика. Излязоха от печат и 300 броя от техните благотворителни календари, които се изчерпаха много бързо.

Страхотната новина е, че за 10 месеца кампания набраната сума е над 76 000 лв. от 145 индивидуални дарители и 3 фирми!

Конната база ще бъде спасена, но на ново място, отново в района на село Бистрица.

От фондацията са избрали слънчев терен с площ 4500 кв.м., който ще превърнат в нов терапевтичен център – 3 пъти по-голям от досегашния, където ще предлагат не само терапия с коне, но и ерготерапия и сензорна терапия. Обединени на едно място, тези дейности ще са само в полза на децата със специални потребности и техните семейства.

Заедно събрахме 3 402 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
831 115 0 1798 лв. 80 лв. 463 лв.

Защо го правим

Досега сме работили и ще продължим да работим с деца с разстройство от аутистичния спектър, двигателни нарушения, генетични синдроми, интелектуална недостатъчост, разстройство и изоставане в развитието, сензорни, говорни, поведенчески дефицити.

Изграждането на новия Терапевтичен център ще ни позволи да видим по-бързи и цялостни резултати и повече усмивки на детските лица.

Кампанията за спасяването на конна база „Ахил“, в която се включиха стотици дарители, беше повече от успешна!

Конната база вече е собственик на имот с площ от 4500 кв.м, който се намира до с. Бистрица, София, сред красивата природа на планините Витоша и Плана.

 

letter Искрено благодарим на хората, които се интересуват какво се случва. Очаква ни много работа - искаме новата конна база да се превърне в любимо и полезно място за деца и родители.